PROVELA 500 DANA U PEĆINI BEZ RAZGOVORA S DRUGIM LJUDIMA: Napustila mrak posle godinu i po dana, a JEDNA STVAR joj je mnogo falila
Foto: Instagram/beatriz_flamini

NAJVIŠE SE RADOVALA KUPANJU

PROVELA 500 DANA U PEĆINI BEZ RAZGOVORA S DRUGIM LJUDIMA: Napustila mrak posle godinu i po dana, a JEDNA STVAR joj je mnogo falila

Zanimljivosti -

Beatriz Flamini, ekstremna sportistkinja, iz Španije, živela je u andalizijskoj pećini 500 dana, potpuno lišena kontakta sa spoljnim svetom.

Rat u Ukrajini još uvek nije počeo i pandemija COVID-19 je bila u punom jeku, kada je Beatriz napustila spoljni svet i uputila se u ovaj eksperiment.

- Još sam zaglavljena u 21. novembru 2021. Ne znam ništa o svetu - rekla je odmah po završetku eksperimenta.

Pedeseti rođendan je proslavila pod zemljom

Sada 50-godišnja Beatriz otišla je u podzemlje sa 48 godina, a poslednjih 500 dana iskoristila je na vežbanje, crtanje i... pletenje vunenih kapa. U periodu izolacije uspela je da pročita i 60 knjiga i popije preko hiljadu litara vode.

Pećina u kojoj je boravila duboka je preko 70 m. Iako je stanje potencijalne rekorderke stalno pratila grupa specijalista: psihologa, naučnika i speleologa, sa njom niko nije kontaktirao.

Flaminijev "Grand Entrance" (ili izlaz?) snimila je španska televizija TVE - žena je delovala nasmejano i bila je puna energije, a prvo što je uradila je zagrlila ceo tim koji je brinuo o njenim vitalnim funkcijama.

Ni sa kim nije razgovarala godinu i po dana

Flamini je svoje iskustvo opisala kao "odlično, nepobedivo". Izolacija joj nije predstavljala problem:

- Godinu i po dana sam ćutala, ne razgovarajući ni sa kim osim sa sobom - opisala je ona i napomenula da je posle otprilike dva meseca izgubila pojam o vremenu. Izlazeći na površinu, mislila je da je u pećini oko 160-170 dana provela u njoj, ali 500 joj nije palo na pamet!

Iako se Beatriz tako dobro snalazila u potpunoj samoći, njen mozak je u jednom trenutku počeo da se igra sa njom, izazivajući slušne halucinacije. Međutim, najtežim iskustvom smatrala je „invaziju muva“, koja ju je primorala da neko vreme ostane čvrsto pokrivena. O čemu čovek sanja posle 500 dana u pećini? Kako se ispostavilo, o ... kupanju.

- Gubim ravnotežu, pa me pridržavaju. Ako nemate ništa protiv, prvo ću se okupati – godinu i po dana nisam pipnula vodu – vidimo se uskoro. Hoće li to biti u redu? - rekla je novinarima koji su je okružili nakon što je izašla.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:33

KURTI SADA IMA SAMO JEDAN CILJ, A DA BI GA ISPUNIO POKUŠAĆE OVO! Karan upozorio: Istorija mu je pokazala da to tako može

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track