PLAŽA MILENE DRAVIĆ JE NAJLEPŠA MISTERIJA CRNE GORE: Njena lepota je NETAKNUTA i skrivena je od MASE TURISTA, a evo gde se nalazi
Foto: Printskrin / You Tube, Marina Lopičić

vredi videti

PLAŽA MILENE DRAVIĆ JE NAJLEPŠA MISTERIJA CRNE GORE: Njena lepota je NETAKNUTA i skrivena je od MASE TURISTA, a evo gde se nalazi

Zanimljivosti -

Ukoliko vam smeta gužva, načičkani peškiri, buka, opšta atmosfera na gradskoj plaži u Sutomoru - mala plaža Štrbina bi mogla da bude bekstvo od svega toga.

Plaža Štrbina je poznata još pod imenom Glumčeva plaža, a neki je zovu i plaža Milene Dravić, jer je glumica navodno imala kuću nedaleko. S druge strane, neki će reći da Milena Dravić i Dragan Nikolić u Sutomore nikad nisu ni kročili, već su tu priču „izmislile čamdžije da bi privukle turiste“.

Svakako, ta „misterija“ ni na koji način ne ugrožava njenu atraktivnost i da pitate meštane koja je njihova omiljena sutomorska plaža, odgovor bi najčešće bio – Štrbina.

U pitanju je mala plaža dužine oko 150 metara, koja se nalazi u uvali Štrbina u Sutomoru na potezu kod rta Kričevac. Uvala se nalazi između glavne gradske plaže i plaže Maljevik.

U pitanju je šljunkovita plaža, ali ima i stena s kojih se može uskakati u vodu. Okružena je borovom šumom, a u jednom delu se može pronaći i blato za koje meštani kažu da je lekovito pa nije retkost da vidite ljude koji se mažu njime kako bi ublažili reumu ili negovali kožu.

Postoji plažni bar i na jednom delu su ležaljke. Međutim, ima više prostora za one koji samo žele da bace peškir i prepuste se prelepo čistom i plavom moru.

Do plaže je vrlo lako doći bilo kojim vozilom, a automobil možete ostaviti na neodređenom parkiralištu gotovo direktno ispred plaže. Za pristup plaži morate koristiti betonske stepenice koje se spuštaju oko 25 metara visine do plaže.

(Kurir.rs/ Nova)

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track