AMERIKANCI PRISVOJILI SRPSKU SARMU, PROMENILI JOJ I IME: Otkrili recept za naše TRADICIONALNO JELO, a ovako su ga nazvali (VIDEO)
Foto: Twitter/@dubokojemore

HIT

AMERIKANCI PRISVOJILI SRPSKU SARMU, PROMENILI JOJ I IME: Otkrili recept za naše TRADICIONALNO JELO, a ovako su ga nazvali (VIDEO)

Zanimljivosti -

Tviterom kruži snimak koji prikazuje recept za sarmu, omiljeno srpsko jelo koje su Amerikanci otkrili, pa ga prisvojili i nazvali ga drugim imenom.

Očigledno im se toliko dopao ovaj srpski kulinarski specijalitet, te su ga prisvojili i prezentovali ga kao nešto novo, samo s drugačijim nazivom.

Jedina razlika između originalnih sarmi i onih koje su prezentovane na pomenutom snimku je u tome što su ove napravljene od svežeg kupusa, umesto od kiselog, a nazvali su ih damplings ili knedle.

Inače, sarma ili sarmice je tradicionalno grčko, srpsko i tursko jelo, vrlo popularno na Balkanu, koje se uglavnom pravi od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča tako što se meso i pirinač uvije u jedan list kupusa. U pojedinim krajevima Srbije i Grčke sarma se uvija u lišće vinove loze, a nadev se pravi od pirinča proprženog na luku.

Na ovakav način sarme se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track