"ŠUPA MI JE DOBRA, ALI KUĆA DRAŽA" Srpski internet BRUJI o ovoj kući, fore su URNEBESNE, a odmah će vam biti jasno zašto (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

HIT

"ŠUPA MI JE DOBRA, ALI KUĆA DRAŽA" Srpski internet BRUJI o ovoj kući, fore su URNEBESNE, a odmah će vam biti jasno zašto (FOTO)

Zanimljivosti -

Trend u kom se traži da zaklopite oči na 70 ili 80 odsto da biste videli skrivenu poruku u pozadini se širi na društvenim mrežama, a veštačka inteligencija ceo izazov pomera na novi nivo.

Naravno, bilo je potrebno samo nekoliko sati da naši AI umetnici odgovore ovom trendu, ali i da "preveslaju" sve na domaću istoriju i politiku.

Pa tako je najpopularnija slika ovih dana postala slika jedne bašte i kuće. Zapravo, neko će videti na ovoj slici kuću, okućnicu i baštu, a neko portret Draže Mihailovića, u vidu optičke iluzije koja se dešava ako se zagledate u pozadinu. Odnosno nema šta da vam objašnjavamo, i sami vidite.

Naravno, ova viralna fotografija je najpopularnija na domaćem internetu, iz ovog ili onog razloga i ljudi se takmiče u što dosetljivijim komentarima.

„Draža mi je ova kuća nego neke druge“; „Čiča zima u ovoj kući“; „Čiča Dražina koliba“, „Šupa mi je dobra, ali kuća draža“ – samo su neke od igri reči koje prate ovu iluziju na mrežama.

(Kurir.rs/ Citymagazine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track