7 saveta za seckanje crnog luka bez suza
Foto: Shutterstock

Kulinarski trikovi

7 saveta za seckanje crnog luka bez suza

Život -
Seckanje crnog luka može biti neprijatno zbog peckanja u očima i suza, ali postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da uživate u pripremi jela s ovim povrćem.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusaVećina ljudi prilikom seckanja luka ne može da zaustavi suze. Pojedinci ga zbog toga čak izbegavaju. Međutim, postoje načini da se rešite dosadnog peckanja i suza u očima, za koje je glavni krivac eterično ulje crnog luka.Odsecite korenasti deoCrni luk uvek prvo prepolovite oštrim nožem i odsecite odrveneli deo. U njemu se nalazi najviše jakih eteričnih ulja.Operite luk u hladnoj vodiOči će manje suziti ako glavicu luka i nož prvo operete pod mlazom hladne vode.Kratko zamrzavanjePetnaest minuta u zamrzivaču dovoljno je da se ublaži intenzitet eteričnih ulja u luku.Otvorite ustaDisanje na usta sprečava sprečava ljutinu od luka da ulazi u nos, pa će i suzenje biti manje.Uključite aspiratorOn će izvući sve mirise, uključujući i one iz crnog luka.NožKorišćenjem vrlo oštrog noža ćete izbeći mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.Zagrizite hlebTokom seckanja crnog luka držite hleb u ustima i tako možete izbeći suze.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Domaći lek protiv bolova u kičmiČudotvorni sok od krompira - reguliše krvni pritisak, popravlja varenje, jača krvDomaći sirup za izbacivanje šlajmaPogledajte zbog čega je dobro piti vodu na prazan stomak8 fantastičnih namena crnog luka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track