OBRATITE PAŽNJU: 5 znakova koji pokazuju da je vašem telu potrebno ČIŠĆENJE
Foto: Profimedia

Saveti

OBRATITE PAŽNJU: 5 znakova koji pokazuju da je vašem telu potrebno ČIŠĆENJE

Život -

Svakog dana naše je telo izloženo raznim toksinima iz hrane, vode i zraka, a očigledni pokazatelji koliko nam škode su naravno znakovi na našem telu.

Koliko god se trudili živeti zdravo nakon nekog vremena dolazi do nakupljanja toksina u tilu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promjnama raspoloženja

Ovih 5 signala poručuju da vam treba čišćenje!1. NAGLE PROMENE RASPOLOŽENJA

Stres je lepilo za toksine koji oslabljuju organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.

Savet: Naučite se opustiti – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto kafe i cigarete posegnite za čajem i svežim voćem.

2. NADUTOST

Užurbani dnevni ritam tera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost. U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih stvari što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i na kraju manjkom energije.Savet: U svoju ishranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz tela, poput jabučnog octa, limuna, jedite sveže voće i povrće, žitarice i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

3. MANJAK KONCENTRACIJE

Tihi pokazatelj zatrovanosti tela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kojega ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju paničiti i time dodano pogoršati situaciju.

Savet: Telo je poput računara kojemu s vremena na vreme treba restart, ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite da prepoznati jasne simptome koje vam odašilje i priuštite mu odmor bilo koje vrste vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u telo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. LOŠ KVALITET KOŽE

Bubuljice, masna koža, ispucani kapilare sve su to posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epidermu kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem telu.

Savet: Fizičku aktivnost, piling i masaže uvedite u svoju svakodnevnu rutinu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu. Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napitci, sami možete napravili zeleni napitak uz koji će vaša koža zablistati.5. POTREBA ZA NEZDRAVIM ZALOGAJIMA

Nezdravi zalogaji su navika, a povećana potreba za njima znak je kako je vaše telo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vreme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti, a stopiraju i rad bubrega i jetre.

Savet: Priuštite sebi pet dana temeljnog čišćenja uz uz sveže ceđene sokove od voća i povrća, izbacite ugljene hidrate i meso iz ishrane. Ne zaboravite izbaciti kupovne sokove koje možete zameniti puno zdravijim napitkom, detoksikacijskom vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track