Najnovije vesti

NE DAJTE DA SE STVARI ZAKOMPLIKUJU! Ako vas svrbi ovaj deo tela, to može biti znak DIJABETESA TIPA 2!
Foto: Profimedia

REAGUJTE NA VREME

NE DAJTE DA SE STVARI ZAKOMPLIKUJU! Ako vas svrbi ovaj deo tela, to može biti znak DIJABETESA TIPA 2!

Zdravlje

U odnosu na svakako veliki broj obolelih, smatra se da je daleko više onih koji imaju rano oboljenje, a da i ne znaju sa čime se suočava njihov organizam. Ukoliko su ljudi upoznati sa simptomima dijabetesa, mogu na vreme da se jave lekaru i da spreče razvijanje bolesti.

 

 

Češanje određenog područja tela je samo jedan od simptoma dijabetesa tipa 2. Svrab genitalija je tipičan znak oboljevanja. Pored toga, mogu se javiti i gljivice u ovom području, ali i urinarne infekcije. Interesantno je da se ovaj simptom pojačava tokom noći, pa su tada tegobe veće.

 

Svrab genitalija je posledica povećanja nivoa glukoze u krvi, koja onda dospeva u urin, te se širi i na genitalnu regiju.

 

Trebalo bi napomenuti da se ovi simptomi ne moraju javljati samo usled oboljevanja od dijabetesa tipa 2. Međutim, najbolje bi bilo otići kod lekara i proveriti koji je uzrok ovakvog problema.

 

Posmatrajte svoje telo, pa ako se pored svraba genitalija i čestog uriniranja primetite pojačanu žeđ i umor, kao i hroničnu malaksalost proverite stanje šećera u krvi.

 

Kada bolest uzme maha, javlja se nagli gubitak telesne težine i zamagljen vid, ali vi bi trebalo da reagujete pre nego što vam se ovo desi.

 

"Ovi simptomi se javljaju ukoliko se šećer ne koristi kao izvor stvaranja energije u telu", napominju iz britanskog Saveza za dijabetičare.

 

Rana dijagnoza bolesti i adekvatan tretman, uz redovno korišćenje medikamentalne terapije može čak i da zaustavi razvoj bolesti, pa i da umanji simptome iste.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Express.co.uk/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...