POSLEDNJA CIGARETA ĆE BITI UGAŠENA 2050. GODINE?
Foto: Privatna Arhiva

POSLEDNJA CIGARETA ĆE BITI UGAŠENA 2050. GODINE?

Život -

Poslednja cigareta u Velikoj Britaniji biće ugašena 2050. godine, procenjuje ekspertski tim istraživača u cilju prikupljanja informacija o trendovima među savremenim potrošačima duvanskih proizvoda.

Stručnjaci različitih ekspertiza, koje je angažovao duvanski gigant Filip Moris, u rezultatima istraživanja ukazuju na to da će poslednje uporište britanskih pušača biti u gradiću Derbiju – gde će upravo i biti ugašena poslednja cigareta.

Kompanija Filip Moris, koja transformacijom poslovanja i ogromnim ulaganjima u istraživanja i razvoj, ulazi u takozvanu „budućnost bez duvanskog dima“, svojim korisnicima preporučuje da ukoliko puše, ostave cigarete.

Ipak, svesni su da je prekid sa ovom štetnom navikom dugotrajan proces, pa su svojim korisnicima ponudili IQOS, sada već popularni premijum uređaj baziran na tehnologiji zagrevanja, a ne sagorevanja duvana.

IQOS je bolja alternativa za one koji ne mogu jednostavno da prestanu da puše, poručuje jedan od najvećih svetskih proizvođača u duvanskoj industriji, oslanjajući se na činjenicu da u svetu u ovom trenutku ima oko 1,1 milijardi pušača.

Do sada je 7,3 miliona pušača u svetu zauvek ostavilo cigarete i prešlo na ovu, manje štetnu alternativu. Pretpostavlja se da će ovaj proces biti dodatno ubrzan nakon što je Američka agencija za hranu i lekove (FDA), odobrila prodaju IQOS-a u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju koji je Filip Moris sa kompletnom naučnom dokumentacijom uputio 2017. godine.

(Foto:Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track