NE PODNOSITE SVOJ POSAO I LOŠE SE SLAŽETE SA NADREĐENIMA: Morate da znate da rizikujete STRAŠNE BOLESTI u stresnoj radnoj sredini
Foto: Profimedia

život na kocki

NE PODNOSITE SVOJ POSAO I LOŠE SE SLAŽETE SA NADREĐENIMA: Morate da znate da rizikujete STRAŠNE BOLESTI u stresnoj radnoj sredini

Život -

Obavljanje lošeg posla kojeg ne volite može da bude jako loše po vaše zdravlje, a pogotovo ste u riziku ako imate nadređenog kome ne verujete.

Istraživači su posmatrali 400.000 američkih radnika i otkrili da oni koji obavljaju poslove na kojima ne veruju šefovima imaju veće šanse da postanu pušači i imaju visok pritisak, dijabetes, loše se hrane i imaju visoki holesterol.

Rad u okruženju sa niskim nivoom poverenja definiše se kao posao koji ne počiva na razumevanju, jednakosti i uzajamnog poverenja između nadređenog i podređenog. Ovo znači da ukoliko imate nadređenog koji vas ne poštuje i ne tretira vas fer, imate veće šanse da dobijete neku kardiovaskularnu bolest koja ubije najviše ljudi na svetu.

foto: Profimedia

Sve to je delom posledica nezdravog metoda oslobađanja od stresa, loše ishrane i pušenja. Stres ima najveći uticaj i vodi povećanju krvnog pritiska, što je još jedan od faktora kardiovaskularne bolesti.

Ukoliko se ne tretira, kardiovaskularna bolest može da dovede do srčanih udara, šlogova i smrti. Ukoliko imate lošeg šefa nema razloga da ili ne razgovarate sa njim ili ne odete iz toksične sredine. Ukoliko ostanete na takvom poslu, on vas može ubiti.

foto: Profimedia

Simptomi da vaš posao loše utiče na vaše zdravlje su umor, insomnija, prekinuti snovi, česte bolesti, bolesti desni, mučnina, glavobolje, nedostatak motivacije, nemogućnost da prestanete da mislite o poslu, loše raspoloženje, loše pamćenje, teško donošenje odluka i osećaj razdražljivosti i “pucanje” zbog sitnica.

foto: Profimedia

Kurir.rs/metro.co.uk/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track