Najnovije vesti

NAJPOZNATIJI DOKTOR NA SVETU OMANUO: Nije primetio simptome TEŠKE BOLESTI kod svoje MAJKE! Svi znakovi su mu bili ispred nosa, ali KASNO! (FOTO)
Foto: Profimedia

nije ih prepoznao

NAJPOZNATIJI DOKTOR NA SVETU OMANUO: Nije primetio simptome TEŠKE BOLESTI kod svoje MAJKE! Svi znakovi su mu bili ispred nosa, ali KASNO! (FOTO)

Zdravlje

Doktor Mehmet Oz, najpoznatiji lekar na svetu i nekima omiljeno televizijsko lice, na Instagramu je podelio vest da njegova majka Suna boluje od Alchajmerove bolesti.

- Svi su znakovi bili tu, ali nisam ih prepoznao - kaže lekar kojeg više od 10 godina verno prate milioni gledalaca širom sveta.

Za majčinu je bolest, kaže, saznao nedavno, a najbolnija mu je bila spoznaja da znakove, iako su bili tu, on nije uočio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dr. Oz (@dr_oz) дана

- Kada je postajala tvrdoglavija, krivicu sam pripisao njenim godinama. Moja sestra je primetila da je nakon 60 godina počela da se šminka drugačije, ali to je zadržala za sebe. Kada je mama počela da daje neke od svojih stvari ljudima koje je jedva poznavala, pomislio sam da samo pokušava da olakša sebi nakon smrti mog oca - napisao je lekar i istakao da su te male promene označavale početak bolesti.

- Bilo je bolno priznati da zdravlje moje majke opada, ali to nam je omogućilo da joj što pre pružimo pomoć. Imate moć da progovorite i kažete nešto ako sumnjate na neki od gore navedenih simptoma kod voljene osobe. To može biti neprijatno, ali moglo bi da uspori napredovanje Alchajmerove bolesti kod nekoga koga volite - upozorio je Oz.

Osim što vodi popularnu emisiju "The Dr. Oz Show", Oza je Svetski ekonomski forum imenovao "Globalnim vođom sutrašnjice" i uvršten je u "100 najuticajnijih ljudi" 2008. godine časopisa Time.

Nominovan je za devet dnevnih nagrada Emi za izvanrednog voditelja talk showa od kada je "Dr. Oz Show" prikazan, a nagradu je osvojio 2010., 2011., 2014. i 2016. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dr. Oz (@dr_oz) дана

Kurir.rs/Večernji/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...