Najnovije vesti

TATA JE UBIO MAMU, SIN IZBO DEVOJKU: Deca će odrasti, a CRNA SUDBINA će ih pratiti! Teške porodične priče BOLE CEO ŽIVOT!
Foto: Profimedia

tragedija do tragedije

TATA JE UBIO MAMU, SIN IZBO DEVOJKU: Deca će odrasti, a CRNA SUDBINA će ih pratiti! Teške porodične priče BOLE CEO ŽIVOT!

Zdravlje

"Moj sin je izbo svoju devojku."

 

"Moj tata je ubio moju mamu."

 

"Moj teča mi je ubio tetku, a moj deda je ubio ujnu".

 

Možete li zamisliti ljude, decu, tinejdžere koji izgovaraju ove rečenice, koji stoje iza ovih sudbina, onako, pred nama u Srbiji, pred nama koji svakog dana čitamo o novom zločinu?

 

Možete li zamisliti one koji su ostali bez svojih najmilijih zato što neko pronađe nekakav razlog u sebi da oduzme tuđi život? Možete li zamisliti život bebe iz Pančeva čiju je mamu ubio tata jer se "iznervirao".

 

Ta beba je imala samo 20 dana.

 

foto: Profimedia

Nikad više maminog zagrljaja.

 

Možete li zamisliti život majke čija je ćerka jutros iskasapljena kad je ušla u kuću posle smenskog rada?

 

Kome ta žena da traži pomoć, kako ta žena da sahrani svoje čedo koje je nunala, pazila, mazila, svoje dete koje je učila da bude vredno i pošteno. I jednog jutra neko joj sve oduzme.

 

Nikad joj se više neće vratiti, jer je dečko zbog "ljubomore" iskasapio i ostavio da umre u sobi, u rano jutro posle treće smene.

 

I svi oni moraju da nastave da žive.

 

I svaki put kad dečko ubije devojku, muž ženu, bivši momak bivšu devojku, mi, majke sinova, mi, majke ćerki, sa strepnjom čitamo te vesti i plašimo se.

 

- Bože, gde se tu pogrešilo, kako da moje dete ne izraste u monstruma koji ne može da veruje u sebe, je l greška u nama, majkama, u kome je? Zašto izrastu momci u one koji ne mogu da prihvate da nisu s nekim u vezi, da ih neko neće, da ih neko više ne voli...

 

- Kako se desi da ne odgajiš onog kojeg baš briga da li će ga neko zadirkivati i je li mu ta neka devojka u društvu nazvana "kurva". Kako se desi da ti sin sutra zavije u crno sve

 

- Šta se dešava, umesto da paze i vole žene, oni ih ubijaju

 

- A kako da sutra ćerku naučim da prepozna potencijalnog psiha?

 

Sve su ova pitanja koja mi, živi, postavljamo svakog dana jedni drugima, šokiramo se i čudimo šta nam se to dešava u komšiluku.

 

Pitamo se do čega je, ko je kriv, kako da nešto promenimo, kojim tekstom da smirimo razjareni um i srce, kako da objasnimo da je život najvrednija i najsvetija stvar na ovom svetu?

 

Taj život čoveka, koji se gradi 9 meseci u utrobi majke, pa onda godinama razvija u jedinku, jedno biće voljeno i srećno...

 

Ima li išta vrednije od života?

 

Nema.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf, S.O./Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...