Najnovije vesti

MESECIMA SE ŽALILA NA BOL U ŽELUCU! Nije imala novac za lečenje, a kada je zbog nesnosih bolova završila u bolnici, otkrili su joj TUMOR NA JAJNIKU! Bio je težak 18 kg! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOK

MESECIMA SE ŽALILA NA BOL U ŽELUCU! Nije imala novac za lečenje, a kada je zbog nesnosih bolova završila u bolnici, otkrili su joj TUMOR NA JAJNIKU! Bio je težak 18 kg! (FOTO)

Zdravlje

Indijka Kavita Kalam (38) otišla je u bolnicu s jakim bolovima u želucu, a lekarima se požalila i da teško diše. Nakon što su obavili niz testova, ustanovili su da ima tumor na jajniku veličine oko 106 cm.

Lekari iz jedne bolnice u Vardi su joj rekli da je tumor mogao da ošteti okolne organe i ceo stomak da nije izvađen. Dijagnostikovan joj je serozni tumor jajnika, nekancerogeni tumor ispunjen vodenastom tečnošću.

- Ovo je najveća cista koju sam operisao. Bila je toliko velika da je zauzimala 95 posto stomaka pacijentkinje s opsegom od 106 cm - rekla je dr Arpita Jajsval Singam. Dodaje da je cista bila teška 18 kg.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

Kavita Kalam, siromašna udovica i majka 7-godišnjeg dečaka imala je teške bolove sedam meseci pre operacije. Nije sebi mogla da priušti. Ljudi iz njenog sela skupili su 55 funti kako bi ona otišla u bolnicu.

Imala je stomak veći od trudničkog. Kada je stigla u bolnicu poslali su je na CT. Otkrili su tumor jajnika i rekli da je on ogroman i da su im za operaciju potrebni najstručniji ljudi kako ne bi oštetili stomak i organe koji se u njemu nalaze.

- Pacijentkinja nije mogla da primi totalnu anesteziju. Umjesto toga, ubrizgavali smo joj lekove protiv bola u kičmu. Primila je i epidural koji se daje pre porođaja - kaže dr Abišek Kotule.

Njen jajnik se stopio u masu, a jajovod se stisnuo. Tokom operacije postojala je opasnost da padne u hipotenzivni šok zbog velikih i iznenadnih gubitaka krvi. Lekari su izvadili tumor tako što su napravili rez od 2 cm iznad pubične kosti do pupka.

- Bilo je teško ukloniti cistu kroz kroz tako mali prostor. Da ga nismo uklonili u pravom trenutku, cista i stomak su mogli da puknu- kaže dr. Abišek.

Pre operacije, Kalam je imala 56 kg, a nakon uklanjanja ciste, njena težina je pala na 37 kg. Sada je stabilno i opet može da jede.

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...