OD GRIPA OBOLIMO NA SVAKIH 10 GODINA! Doktor Branimir Nestorović razbio ZABLUDE: Evo kako se virus PRENOSI
Foto: Printscreen Happy TV

čuvajte se bolesti

OD GRIPA OBOLIMO NA SVAKIH 10 GODINA! Doktor Branimir Nestorović razbio ZABLUDE: Evo kako se virus PRENOSI

Život -

U toku je sezona gripa, a ljudi ga često mešaju sa prehladom ili drugim virusima. Doktor Branimir Nestorović je rekao nekoliko zanimljivosti o samom virusu gripa i rekao da se sa njim zapravo suočavamo vrlo retko.

Doktor Nestorović je pojasnio u čemu je razlika između gripa i virusa, pa naglasio kako nema mnogo virusa koji napadaju čoveka:

foto: Printscreen Happy TV

"Virus gripa je jedan od virusa. Virusi i bakterije koje nas napadaju su u manjem broju, ne znamo koliko ima bakterija i virusa, mnogo ih je. Nismo preterano interesantni ni virusima ni bakterijama, nas nema mnogo. Kažu planeta je prenaseljena, ali ima 400 puta više krava nego što ima ljudi. Preko 1500 puta ima više kokošaka nego nas. Nas napadaju virusi koji napadaju životinje. Grip je jedan od njih. On napada ptice, krave i tako dalje, pa se prenosi na nas", rekao je doktor u emisiji "Dobro jutro, Srbijo".

Dodao je da iako mislimo da grip preležimo gotovo svake zimske sezone, nije baš tako.

"Grip je infekcija koja je retka i prema istraživanju od gripa čovek oboli na svakih 10 godina. Razlog je to što je posle preležanog gripa imunitet odličan."

Doktor Branimir Nestorović je dao i koristan savet za vozače koji rizikuju susret sa mnogim bakterijama i virusima.

"Kad ste na semaforu, kola koncentrišu sve otrovne gasove unutra. U zastoju uključite da sistem ventilacije ne ubacuje spoljni vazduh. Ti gasovi vas truju", zaključuje doktor Nestorović.

foto: Printscreen Happy TV

Kurir.rs/Foto: Printscreen, Happy TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track