UMERENOST JE VAŽNA: Top saveti o kojima niste ni sanjali a koji će preporoditi vašu kosu
Foto: Shutterstock

Žene znaju

UMERENOST JE VAŽNA: Top saveti o kojima niste ni sanjali a koji će preporoditi vašu kosu

Život -

Žene znaju - kada kosa nije kako treba, ništa ustvari nije kako treba. Lepa kosa je ono za čim svaka žena žudi i nema te stvari koju ne biste uradili da vaša kosa blista u svakom trenutku. Međutim, baš zbog toga, većina žena koristi često fen, presu za kosu, jake farbe, razne tretmane koji mogu da nanesu puno štete kosi. Umerenost je važna.

Ne treba posezati za ovim prepratima svaki dan - trajnom upotrebom vaša kosa biće oštećena, suva, a krajevi ispucali.

Najvažnije kod blistave i zdrave kose jeste nega, a ona počinje od šampona za kosu, pa se dalje nastavlja sa prepratima koji imaju za cilj trajno da je neguju.

Upravo, saveti koje ćemo podeliti sa vama, tiču se preparata koji ciljano neguju vašu kosu.

Šampon za kosu

Bez ovoga jednostavno ne možete. Ukoliko biste izbacili šampon za kosu iz vaše upotrebe, jasno vam je da bi kosa bila neuredna, masna i prljva. Ali ono što možete uraditi za sebe jeste da pažljivo birate šampone za kosu: Šta to sada znači?

Na prvom mestu da ne kupujete šampone koji vam izgledaju privlačno, tj.pakovanje ili vam se dopao miris. Šampone za kosu isključivo birajte prema sastojcima. Trudite se da to budu isključivo oni koji imaju sastojke pažljivo birane iz prirode, a izbegavajte one poput silikona, sulfata i parabena.

Balzam za kosu sa UV zaštitom

Zašto je važan balzam za kosu? Bez njega vaša kosa ne bi bila dobro hidrirana, jednostavno ne biste mogli da je ukrotite i očešljate. Osim toga, balzam koji treba svakoj ženi jeste onaj sa UV zaštitom. Svi znamo koliko sunce tokom leta prija i kako nam raspoloženje raste, ali sunčevi zraci mogu biti itekako štetni ne samo za kožu, već i za vašu kosu. Dugim izlaganjem na suncu, kosa postaje krhka, lomljiva i beživotna. Zbog toga je balzam za kosu sa UV zaštitom ono što vama treba.

I ne samo da će vas zaštiti tokom leta, već ovaj balzam možete koristiti tokom cele godine.

Maska za kosu

Nezamislivo je da vaša kosa izgleda privlačno, ukoliko ne koristite maske za kosu. Prednost ovih maski leži u tome što ih ima više, dakle, možete ih kupiti prema svojim željama i problemima koje želite da rešite sa kosom. Da li je u pitanju oštećena kosa, oporavak kose, dubinska nega - sve ovo rešava maska za kosu.

One nisu zahtevne i ne traže posebnu pripremu - koriste se lako i brzo. Jednostavno nanesete sadržaj maske na kosu i ostavite da stoji 15-ak minuta.

Pakovanje za kosu

Nešto između maske i balzama jeste pakovanje za kosu. Ukoliko već imate omiljenu masku, nema potrebe da koristite i pakovanje. Slična dejstva na kosu ima pakovanje, baš kao i maska. Međutim, birajte uvek maske, jer kao što smo rekli, one su kreirane tako da tačno određen problem kose rešavaju.

Serum za ispucale krajeve

Ispucali krajevi se najčešće javljaju kao problem nezdrave kose. Kada primetite da su krajevi suvi, beživotni i bez sjaja, znači da nešto niste radili kako treba. Ukoliko su oštećenja velika, pravo i jedino rešenje jeste da skratite krajeve. Međutim, kako do ovoga ne bi došlo, za vas je upravo serum koji će sprečiti pojavu ispucalih krajeva.

I sami znate kako kosa izgleda dosadno kada su krajevi rascvetali. Ni jedna frizura ih ne može maskirati. Iz tog razloga, top savet za vas je upravo serum koji će sprečiti pojavu ispucalih krajeva kose.

Ampule za kosu

Ampule za kosu su sigurno jedno od boljih rešenja za sve one koje imaju problem opadanja i gubitka kose. Nekada, opadanje kose ne možete zaustaviti i prepoznati na vreme, nekada se javlja kao sezonska pojava, ali često može biti i trajan proces.

Za brz oporavak kose koje opada, ampule za opadanje kose su trajno i dobro rešenje. Top savet za vas - birajte one koji u sebi sadrže prirodne sastojke. Samo na taj način možete biti sigurni da će vaša kosa sijati u punom sjaju.

Svi saveti koje smo podelili sa vama su dragoceni. Mnoge žene misle kako je samo pranje kose dovoljno, ali to je najveća greška. Jednostavno, kosa baš kao i vaša koža traži dodatnu negu, a to joj upravo možete pružiti uz pomoć preparat o kojima smo pisali.

Još jednom, birajte one sa prirodnim sastojcima i nećete pogrešiti. Vaša kosa biće kao sa reklame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track