Najnovije vesti

VOLITE POPITI ČAŠICU RAKIJE S NOGU! Evo 5 razloga zašto je dobro iskapiti ljutu kapljicu! Prvi je PRODUŽAVA ŽIVOTNI VEK
Foto: Profimedia

odlična za zdravlje

VOLITE POPITI ČAŠICU RAKIJE S NOGU! Evo 5 razloga zašto je dobro iskapiti ljutu kapljicu! Prvi je PRODUŽAVA ŽIVOTNI VEK

Zdravlje

Piti rakiju može doneti nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko ne preterujete sa količinama i pijete jednu čašicu dnevno.

foto: Profimedia

Produžava životni vek

Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, definitivno će vam skratiti životni vek, ali umerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbi protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa

Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umerenim količinama.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina holesterola. Sve to drastično smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade

Verovatno niste znali da rakija može poslužiti kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekt ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.

Ne deblja

Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih "prirodnih" sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija. Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Šibenik.in/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...