PROMENIO JOJ SE RUKOPIS, STALNO JE BILA UMORNA! Medicinska sestra nije ni slutila da je TEŠKO BOLESNA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

čudni simptomi

PROMENIO JOJ SE RUKOPIS, STALNO JE BILA UMORNA! Medicinska sestra nije ni slutila da je TEŠKO BOLESNA! (FOTO)

Život -

Jo Jaldren je primetila da se muči da pročita vlastiti rukopis, pa je shvatila se on promenio. Njene reči postajale su sve manje i teže za pročitati, ali nije razmišljala previše o tome. Rekla je: "Moj rukopis se promenio odjednom. Jedva sam moglada pišem, a reči je bilo skoro nemoguće dešifrovati."

Pored promena u svom rukopisu, Jo je primetila da je stalno umorna, da joj se trese leva ruka, što se postupno pogoršavalo, kao i da ima bolove u ramenima. Ipak, budući da je ona medicinska sestra, zaključila je da su to simptomi anemije i upaljenog živca, što je potvrdio i njen llekar.

"Osećala sam se grozno. Sećam se da sam rekla svom mužu da je sve odlično, ali da sam ja stalno neraspoložena i bez volje. Takođe sam postala jako ukočena i ramena su me stalno bolela, ali sam ja to sve prepisala svom starenju."

Nakon što je otišla na odmor sa svojim sestrama, koje su ju nagovorile da poseti neurologa, otišla je na pregled kod lekara. Rekla je: "Otišla sam kod neurologa sama. Nisam htela da povedem muža i ćerku jer sam mislila da neću odmah dobiti rezultate."

Zatim je saznala da ima Parkinsonovu bolest. Priznala je da je kao medicinska sestra radila s osobama koje imaju Parkinsonovu, ali je uvek smatrala da ona napada samo starije osobe, pogotovo starije muškarce.

Uskoro joj je počelo lečenje, uzimala je lekove, pa su joj ponudili i pomoć psihijatra u slučaju da ne može da shvati šta joj se događa. "Psihijatar je za mene bio velika pomoć. Bila sam potpuno uništena i ušla sam u fazu tuge. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim svoju situaciju."

Priznala je da je bilo puno situacija u kojima su ljudi mislili da je ona alkholičarka, ali sve je to bila samo Parkinsonova bolest. Htela je da bude potpuno iskrena i otovrenapovodom svoje bolesti, da sakupi novac i podigne svest ljudi.

Poručila je "Postoji puno raznih simptoma Parkinsonove bolesti, neki će ih primetiti, neki ne, ali je važno da se uvek brinete o svom zdravlju."

Njeni simptomi sada su smanjeni, a ona se trudi da što više vežba kako bi njen život bio što normalniji. Ipak, kaže da se jako malo zna o ovoj bolesti pa ona želi da promeni to i pomogne ljudima koji se nalaze u istoj situaciji.

Kurir.rs/Metro.co.uk/Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track