Najnovije vesti

RUSIMA SU U VREME KORONE PUNE KUĆE OVOG ZAČINA! Ali i ove voćke: Sigurni su da su im oni NAJVEĆI SAVEZNICI u borbi!
Foto: Profimedia

recept za čelični imunitet

RUSIMA SU U VREME KORONE PUNE KUĆE OVOG ZAČINA! Ali i ove voćke: Sigurni su da su im oni NAJVEĆI SAVEZNICI u borbi!

Zdravlje

Otkako je počela velika broba protiv koronavirusa, potražnja za đumbirom, limunom, belim lukom i medom naglo je skočila u Rusiji, najverovatnije kao posledica tradicionalnog uverenja u njihovo blagotvorno dejstvo na gotovo sve bolesti. Naime, prodaja đumbira je od 23. marta do 2. aprila porasla za 136 odsto, a prosečna cena za tu namirnicu veća je za 71 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Osim đumbira, potražnja za limunom je istovremeno porasla za 54 odsto, a prosečna cena veća je za 49 odsto. Kada je u pitanju luk, prodaja je škočila za šest odsto, a cena je ostala na istom nivou kao i prošle godine.

"Mislim da je ovo privremeni rast cena, zbog verovanja da te namirnice pomažu u borbi protiv korona virusa", prokomentarisao je direktor nacionalne unije proizvođača voća i povrća Mihail Gluškov.

Mnogi Rusi smatraju da koren đumbira ima terapijsko svojstvo, za luk se smatra da jača imunitet, a za limun važi da ima velike količine vitamina C. Skočila je i potražnja za medom – tokom deset dana za 19 odsto, uz istovremeni rast cene za devet odsto.

Gluškov smatra da se Rusija neće suočiti s nestašicom luka, uprkos tome što domaća proizvodnja pokriva osam do deset odsto potreba, a ostatak se uvozi iz Kine.

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Index.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...