Najnovije vesti

LOŠE STE SPAVALI, BOLELA VAS GLAVA, BILI STE NERVOZI Niste bili jedini i nije u vama bio problem! Ovo 2 faktora su KRIVA
Foto: Profimedia

Vreme je uzrok!

LOŠE STE SPAVALI, BOLELA VAS GLAVA, BILI STE NERVOZI Niste bili jedini i nije u vama bio problem! Ovo 2 faktora su KRIVA

Zdravlje

Ako ste noćas loše spavali, bolela vas je glava, osećali nervozu, stalno se okretali, niste bili jedini i problem nije bio u vama već u - vremenu.

Na nesanicu su uticala dva faktora - visoka temperatura i vruć vetar.

U skoro celoj Srbiji je zabeležena tropska noć, pošto se u mnogim delovima naše zemlje temperatura nije spuštala ispod 20. podeoka. Tako je u 6.00 časova u Beogradu, Kragujevcu, Valjevu, Smederevskoj Palanci izmerena temperatura od čak 24 stepena (subjektivan osećaj kao da je bilo od 28 do 30), stepen manje bilo je u Novom Sadu, Loznici, Velikom Gradištu, dok su se na 22 "smrzavali" u Nišu, Ćupriji Kraljevu.

Međutim, nije problem bila samo tropska noć, već i košava koja je duvala u pojedinim delovima naše zemlje. Ovog puta jak vetar je samo delimično hladio građane, pošto je u nekim krajevima bio prilično topao, odnosno pojavljivao se efekat "fena".

Ako vam ni to nije bilo dovoljno, onda da "začinimo" podacima o velikoj vlažnosti u mnogim gradovima, od severa do juga naše zemlje.

foto: Profimedia

kurir.rs/blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja