5 razloga da stavite prečistač vazduha u dečiju sobu
Foto: Promo

5 razloga da stavite prečistač vazduha u dečiju sobu

Život -

Zdravlje dece je najveći prioritet svakog roditelja. Vodimo računa o njihovom obrazovanju, formiranju sportskih navika, zdravoj ishrani... Međutim, pored ovih bitnih faktora, postoji još jedan element koji značajno doprinosi zdravlju i unapređenju kvaliteta života naše dece – čist vazduh.

Danas je dobro poznata činjenica da je vazduh u zatvorenom prostoru često zagađeniji od spoljašnjeg. Neosporno je da udisanje čistog vazduha ima brojne koristi za naše zdravlje, a pogotovo za zdravlje naše dece. Evo nekoliko razloga zbog kojih vredi ozbiljno razmisliti o korišćenju prečistača vazduha u dečijim sobama.

  1. Prevencija bolesti

Zagađeni vazduh može imati negativan uticaj na dečiji organizam i može biti okidač za niz zdravstvenih problema poput alergija ili dečije astme. Nema mesta panici! Malo svežeg vazduha može u značajnoj meri da smanji ovaj rizik.

  1. Udisanje zdravog vazduha

Imati zdrav i čist vazduh u spavaćoj sobi vašeg deteta zaista je važno za njihova pluća. Poznato je da deca udišu za oko polovinu više vazduha po kilogramu njihove težine. Dok se njihova pluća još uvek razvijaju, prave veće udisaje što ih čini izuzetno osetljivim na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru. Statistike Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da preko 90% dece mlađe od 15 godina širom sveta udiše zagađen vazduh.

  1. Ostali zagađivači

Pored prašine i polena koje se mogu nalaziti u vazduhu u zatvorenom prostoru, u dečijim sobama mogu biti i mnoge druge hemijske supstance. Samo pomislite na njihove svakodnevne aktivnosti. Deca vole da trče, da se valjaju po podu, da se igraju sa svojim kućnim ljubimcima, dotrče na krevet sa igračkama direktno sa blatnjavog igrališta… Njihov aktivan način života često može usloviti zagađeno okruženje.

foto: Promo
  1. Miran san

Svi znamo kako se osećamo dobro i sveže nakon dobrog sna. Deca spavaju između 11 i 13 sati u zavisnosti od njihovih godina. Čist i svež vazduh može uticati na kvalitet sna i na to kako se osećamo ujutru kada se probudimo. Uz prečistače, moguće je obezbediti svež vazduh čak i u stanu u centru najprometnijih gradova.

  1. Budite primer svojoj deci

U današnjem svetu pitanja zaštite životne sredine postaju sve ozbiljnija. Razgovarajte sa decom o zagađenju vazduha, pokažite im kako male odluke koje svako od nas donosi mogu svima pružiti bolju budućnost. Usadite im dobre navike i pomozite da nauče kako da se brinu o svom telu, svom zdravlju, hrani koju jedu i vazduhu koji udišu.

foto: Promo

Iz svega navedenog možemo jasno videti koliki uticaj čist i zdrav vazduh može imati na zdravlje i dobrobit naše dece. Srećom, postoji način da budemo sigurni da je vazduh u njihovoj sobi čist i zdrav tokom svake sekunde njihovog odrastanja. Uz prečistače vazduha japanske kompanije Daikin možete da se opustite jer su alergeni i zagađivači efikasno eliminisani u vašem domu. Pet slojeva filtracije garantuju da će vazduh u prostoriji biti 3 puta čistiji, zdraviji i svežiji. Ne moramo se čak ni brinuti da će prečistači biti preglasni, jer Daikin tehnologije obezbeđuju nivo buke od svega 19db. Oni su efikasni, jednostavni za rukovanje, tihi i prelepog dizajna, i lako se mogu uklopiti u svaki moderan enterijer.

Saznajte više na: www.daikin.rs

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track