JEDINO OVAKO SPREMLJENA JAJA VAS ČUVAJU OD BOLESTI! Stručnjaci dali savet šta je NAJZDRAVIJE!
Foto: Shutterstock

savet

JEDINO OVAKO SPREMLJENA JAJA VAS ČUVAJU OD BOLESTI! Stručnjaci dali savet šta je NAJZDRAVIJE!

Život -

Neka istraživanja dokazuju da se kancer, dijabetes i srčana oboljenja mogu sprečiti regulisanjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik.

Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u reakciji sa ćelijama u organizmu.

Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.

Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbegli rizik da dobijete salmonelu. Takođe, saveruje se da za pripremu jaja koristite biljno ulje, na primer, kokosovo.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/lepaisrećna.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track