PORAZNO

SMRTONOSNIJA OD RAKA? Od ove bolesti boluje oko 200.000 SRBA! Ceo jedan grad srednje veličine NESTANE zbog nje (KURIR TELEVIZIJA)

Život -

Da je srčana slabost jedna od najučestalijih bolesti kod Srba govore i podaci da se od nje leči oko 200.000 ljudi.

Prema rečima porofesora doktora Dragana Simića, načelnika Odeljenja za aritmologiju i kliničku kardiologiju KCS, ovaj problem proteže se na svim kontinentima.

-Kad dobijete srčanu slabost to je jedna progresivna stvar, mi pokušavamo na sve načine da tu progresiju zaustavimo i usporimo i da tako produžimo život čovekui.

Srčana slabost je jedna vrlo teška dijagnoza. Samo tri karcinoma su opasnija od nje. Karcinom pluća, karcinom debelog creva i karcinom mokraćne bešike. To su tri stvari koje su opasnije.

- Mi imamo podatak da Srbija izgubi jedan grad godišnje od kardiovaskularnih bolesti. To je nama poznato i zato radimo sve te prevencije. Mi pokušavamo da edukujemo narod da više vodi računa o sebi.

- U kardiovaskularnim bolestima ima dosta genetike, postoje mladi ljudi koji dobiju problem da im se srčani mišić širi i slabi i mi ne znamo tačno razlog. Najčešće to mogu biti razni virusi, kao ovaj kovid. Vi dobijete banalnu virusnu infekciju, koju neadekvatno lečite, ne sprovedete mere lečenja i u jednom momentu taj virus napadne i srčani mišić.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track