Najnovije vesti

JEDINI ČOVEK NA SVETU KOJI NIJE NI ČUO ZA KORONU ZA 11 MESECI PANDEMIJE: Probudio se iz kome, nema pojma da je preležao DVA KOVIDA
Foto: Printscreen/Facebook/Gay-Marie Hollingsworth

UDARILA GA KOLA, PAO U KOMU I NE ZNA ZA VIRUS

JEDINI ČOVEK NA SVETU KOJI NIJE NI ČUO ZA KORONU ZA 11 MESECI PANDEMIJE: Probudio se iz kome, nema pojma da je preležao DVA KOVIDA

Zdravlje

Britanac Džozef Flavil (19) proveo je u komi gotovo godinu dana nakon teške saobraćajne nesreće i probudio se nedavno.

Džozefa je blizu njegovog doma udario automobil, 1. marta 2020. godine tri nedelje pre nego što je Velika Britanija uvela prvo zatvaranje. Iako je dva puta preležao COVID-19, on još uvek ne zna za pandemiju korona virusa.

Dzozef Flavil
foto: Printscreen/Facebook/Gay-Marie Hollingsworth

Otkako se mladić probudio iz kome u kojoj je bio 11 meseci, on komunicira tako što trepće, a nedavno je počeo da pomera ruke i noge. Nakon nesreće proveo je šest meseci u bolnici, nakon čega su ga premestili u rehabilitacioni centar. U tom vremenu preležao je COVID-19 čak dva puta. Jednom kad je bio u komi i jednom nakon što se probudio.

Oporavak mladića dobro napreduje. Njegova porodica zbog restrikcija nije u mogućnosti da ga poseti, no komuniciraju s njim preko video poziva.

Dzozef Flavil
foto: Printscreen/Facebook/Gay-Marie Hollingsworth

"Njegov napredak je spor, ali činjenica da može da "baci pet" medicinskoj sestri je veliki korak za njega. Izuzetno je teško za njegovu majku što ga ne viđa. Isto tako, mi nismo sigurni koliko on razume s obzirom na to da je njegova nesreća bila pre prvog zatvaranja i čini se kako je prespavao maltene pandemiju. Teško je jer je sve svesniji, ali kako da objasnimo pandemiju nekome ko je bio u komi sve ovo vreme", kazala je njegova ujna.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/Dailymail

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...