SVAKOG DANA MORA KOMAD MESA ZA RUČAK, A OVO NIKAKO! Dr Perišić otkrio šta treba da jedemo, koji deo bacamo a PREPUN je vitamina D!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

Gastroenterolog

SVAKOG DANA MORA KOMAD MESA ZA RUČAK, A OVO NIKAKO! Dr Perišić otkrio šta treba da jedemo, koji deo bacamo a PREPUN je vitamina D!

Život -

Profesor doktor Vojislav Perišić otkrio je koje meso bi trebalo jesti kako bi bilo zdravo, ali i jeftino.

Gastroenterolog je ranije objasnio i kako bi trebalo marinirati meso da bi bilo najzdravije.

"Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina. A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka", rekao je on.

Vojislav Perišić
foto: Printsceen

Doktor je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju.

"Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D", rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa.

"Čitao sam oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa", rekao je prof. dr Perišić.

"Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno", rekao je prof. dr Perišić za Jutarnji program Prve TV.

Vojislav Perišić
foto: Printsceen

kurir.rs

Bonus video:

02:08

UGOJIO BIH SE ZA VELIKE PARE! Slobodan Stefanović o uslovima pod kojima bi prihvatio takvu ulogu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja