OTKRIJTE UZROK TEGOBAMA U STOMAKU: Sve će vam reći analiza za koju je potrebno da izdahnete vazduh!
Foto: Profimedia

test

OTKRIJTE UZROK TEGOBAMA U STOMAKU: Sve će vam reći analiza za koju je potrebno da izdahnete vazduh!

Život -

Ako osećate bolove u stomaku, posebno posle obroka, imate probavne smetnje, nadutost, gasove, grčeve, diareju ili vas muči zatvor, osećate stalno da ste siti, a gubite telesnu težinu, trebalo bi da ispitate da li je uzrok ovim tegobama prekomerno razmnožavanje bakterija u tankom crevu pomoću neinvazivnog SIBO testa kojim se mere gasovi vodonika i metana nakon što popijete rastvor laktuloze (laksativ).

Analiza se vrši na uzorku izdahntog vazduha, a uoči testiranja neophodne su pripreme koje treba da poštujete:

Lek, Lekovi

Sačekajte mesec dana od poslednje doze antibiotika, kolonoskopije ili barijevog klistira, a najmanje dve do četiri nedelje od upotrebe preparata protiv gljivica ili biljnih, prirodnih antimikrobnih proizvoda.

Nedelju dana pre testiranja izbegavajte upotrebu laksativa i / ili sredstava protiv dijareje, kao i antacida (neutrališu hlorovodoničnu kiselinu u želudačnom soku) koji sadrže aluminijum ili magnezijum hidroksid.

Hrana koju možete da jedete 12 h pre testiranja je bistra pileća ili goveđa supa bez komadića povrća, pečena ili kuvana piletina, riba ili ćuretina (samo sa solju i biberom), beli pirinač na pari, jaja.

Riba, Posna Hrana
foto: Profimedia

Od napitaka možete da uzmete vodu, običnu kafu ili čaj bez šećera / veštačkih zaslađivača ili šlaga.

I OVO JE VAŽNO: Ne uzimajte probiotike 12 h pre testiranja, lekove ili suplemente dok test ne bude završen, osim ako vam lekar nije savetovao drugačije. Nemojte žvakati žvaku, jesti bombone ili koristiti sredstvo za ispiranje usta. Jedan sat pre testiranja ne spavajte, ne vežbajte, ne koristite pastu za zube. Zabranjeno je i pušenje, kao i prisustvo u zadimljenoj prostoriji.

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

00:15

Ražnatovićeva bila zaljubljena u profesora? Isplivale Anastasijine tajne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track