LEGLA JE PIJANA DA SPAVA, A UJUTRU NIJE MOGLA DA SE POMERI: Zbog JEDNE STVARI zamalo joj AMPUTIRALI OBE NOGE (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

ZAMALO DA OSTANE BEZ NOGU

LEGLA JE PIJANA DA SPAVA, A UJUTRU NIJE MOGLA DA SE POMERI: Zbog JEDNE STVARI zamalo joj AMPUTIRALI OBE NOGE (FOTO)

Život -

Te nesrećne večeri Džulija je otišla u krevet potpuno pijana, a kada se sledećeg jutra probudila, nije mogla da pomeri noge. Zbog položaja u kojem je zaspala, pretila joj je opasnost da joj amputiraju noge. Trebale su joj nedelje da se oporavi.

Bio je januar 2020. godine kada je Kanađanka Džulija Anderson iz Toronta izašla sa prijateljima na žurku. Grupa prijatelja išla je od bara do bara, i pila dosta alkohola. To je imalo fatalne posledice po tada 33-godišnju ženu.

„Celu noć sam pila votku. Mislim da je bilo oko 20 pića. Bila sam pijanija nego inače, pa kad sam stigla kući, samo sam se bacila na krevet. Zaspala sam ležeći na licu sa podvučenim nogama”, priseća se žena.

Kada se Džulija sledećeg jutra probudila, sa užasom je otkrila da ne može da pomera noge, koje su užasno otekle. U početku je mislila da je polomila noge predhodne večeri. Ali kada su je kolima Hitne pomoći odvezli u bolnicu, ispostavilo se da je stvar mnogo ozbiljnija.

Džuliji je pretila amputacija

„Odmah su me prevezli u operacionu salu jer su mi mišići bili u užasnom stanju i počeli su da ispuštaju toksine u moj krvotok. Zbog toga mi je telo strašno oteklo i bubrezi su počeli da mi otkazuju", kaže Julija.

Lekari su morali da zaseku mišiće da bi smanjili otok i ograničili lučenje toksina. 33-godišnjakinji je čak pretilla i amputacija nogu. Sve zato što je pijana zaspala u nepravilnom položaju, blokirajući protok krvi u nogama.

"Posle prve operacije, dve nedelje sam bila na intenzivnoj, priključena na aparat koji je polako odvodio nagomilane tečnosti iz mene (bilo ih je preko 20 kg). Tada sam stavljena na dijalizu", kaže žena.

Džulija je provela pet nedelja u bolnici. Za to vreme dobila je transfuziju krvi i presađivanje kože od butine do listova. Posle toga je bila tri nedelje prikovana za krevet kod kuće, a narednih godinu dana nije se odvajala od jakih lekova protiv bolova. Iako su prošle tri godine od ovih dramatičnih događaja, Džulija i dalje ne može normalno da hoda i ne može da radi.

(Kurir.rs/ Najžena/ Njujork Post)

Bonus video:

00:15

Ana Nikolić objasnila svima kako je biti pijana ko letva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track