UMESTO OPASNIH OTROVA: Kako da se otarasite miševa na potpuno prirodan način!
Foto: Profimedia

Kuća bez hemikalija

UMESTO OPASNIH OTROVA: Kako da se otarasite miševa na potpuno prirodan način!

Žena -
Izbegnite upotrebu opasnih hemikalija i isterajte miševe iz podruma pomoću prirodnog sredstva!

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Idealno bi, naravno, bilo da nabavite mačku! Ali ako niste u prilici da prihvatite takvog kućnog ljubimca, to ne znači da morate da koristite opasne otrove da bi se oslobodili ovih glodara.

Miševi su, naime, alergični na nanu pa je ona zato efikasno, a prirodno i netoksično sredstvo prijatnog mirisa u borbi protiv ovih glodara.

Jedan od načina je da zasadite nanu i saksije rasporedite po kući ili stanu. Ukoliko imate paročistač ili usisivač koji koristi radi uz pomoć vode, u njih možete nakapati eterično ulje nane.

Jednostavnija metoda je da na tufere od vate kapnete eterično ulje i tufere rasporedite po kritičnim mestima u stanu. Ovaj način efikasan je i protiv mrava, paukova, bubašvaba i drugih insekata.

Nana se može koristiti i kao prirodna zaštita protiv komaraca. U dve kašije jojobinog ulja dodajte 3- 5 kapi eteričnog ulja nane i dobro promešajte. Potom ovu mešavinu ulja nanesite na otvorene delove tela.Izvor: Lisa/Moj stan

Sa sajta Lisa pročitajte još:

3 kućna preparata protiv buđiNajbolji saveti za borbu protiv buđi u stanuKako da napravite sredstvo protiv bubašvaba i otarasite ih se zauvek3 biljke koje su smrt za komarceFeng šui saveti: kako da očistite dom od negativne energije uz pomoć pomorandžine kore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track