PRAVILNO NANOŠENJE PUDERA: 3 zlatna pravila koja treba svaka devojka da zna
Foto: Profimedia

BEAUTY SAVETI

PRAVILNO NANOŠENJE PUDERA: 3 zlatna pravila koja treba svaka devojka da zna

Žena -
Šminkeri su odgovorili na pitanje kako treba pravilno da stavimo tečni puder. Evo njihovih tajni trikova...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Cosmopolitan.Prvo pravilo - Pre nanošenja temeljno oprati lice. Čak i najmanje nečistoće mogu podlogu učiniti neujednačenom.

Drugo pravilo - Odlučiti kako ćete naneti puder: rukom, pomoću sunđera ili četkice. Proizvod se ne nanositi direktno na lice već na ruku, s koje se uzimaju manje količine i nanose na lice.

Ako ste se odlučili na:

a) Nanošenje rukom: Vrhovima prstiju malo zagrejte podlogu, nanesite je na lice počevši od brade prema čeljusti i zatim nastavite prema nosu do čela. Nakon nanošenja, lagano tapkajte kožu kako biste pojačali cirkulaciju i postigli ružičasti sjaj.

b) Nanošenje sunđerom: Prvo nanesite male količinu podloge na dlan ruke, a zatim na sunđer. Sunđer prislonite na kožu i nanesite na isti način kao rukom - od brade prema čeljusti, nosu i čelu, a ako želite da postiignete blaži i transparentniji efekt, namočite sunđer vodom pre nanošenja podloge.

c) Nanošenje četkicom za šminkanje: Zaobljenom četkicom lagano umasirajte podlogu počevši od brade preko jagodica i od nosa prema čelu.

Treće pravilo - Za postizanje prirodnog izgleda potrebno je izabrati pravu nijansu podloge. Uvek ih birajte na dnevnom svetlu!

Izvor: Cosmopiltan.hr

Sa sajta Cosmopolitan pročitajte još:

Kako da napravite domaći puder za blistav tenDnevni mejkap: najjednostavni trik sa alajnerom za neodoljivi pogledSavršen recept: Kako da vam kosa brže rasteNajbolji lakovi za proleće 2015: U modi su pastelne nijanse i lude bojeMalo šminke čini čuda: Video koji će nas uveriti zašto treba da se šminkamo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track