PAKAO ANOREKSIJE Pogledajte kako izgleda devojka koja je jela samo jednu jabuku na dan
Foto: Fejsbuk

Upozorava druge devojke

PAKAO ANOREKSIJE Pogledajte kako izgleda devojka koja je jela samo jednu jabuku na dan

Žena -
Bet Kovan je na vrhuncu bulimije i anoreksije imala manje od 40 kilograma

Bet Kovan (19) godinama se bori sa surovom bolešću koja joj je skoro oduzela život. Naime, Bet je mesecima jela samo jednu jabuku dnevno.

"Imala sam 16 godina i ni sama ne znam kako i zašto, ali počela sam sebi da uskraćujem hranu i po sat vremena da trčim svaki dan", počinje svoju ispovest 19-godišnja

Britanka je na vrhuncu bulimije i anoreksije imala manje od 40 kilograma. S indeksom telesne mase od 13,2 bila je opasno neuhranjena.

- Na dan sam jela samo jednu jabuku, priznaje Bet koja se bavi i manekenstvom. Dodaje kako je majka preklinjala da nešto preduzme, ali ona je samo govorila "sutra ću".

Bila je odličan đak, ali zbog bolesti je postala preslaba da bi mogla da ide u školu, pa je na kraju završila od kuće.

- Bolest mi je uzela sve. Kontrolisala sam hranu, ali sve ostalo je bilo u rasulu, priseća se Bet. Tek kada su joj roditelji počeli prijetiti kako će ju odvesti u bolnicu gdje će ju morati prisilno hraniti, potražila pomoć specijalista za poremećaje u prehrani koji joj je pomogao vratiti koliko toliko normalnu težinu.

Danas, s 19 godina, Bet ima zdravih 52 kilograma pa se takmiči za mis britanske imperije. Svojom pričom želi da upozori devojke da ne padaju u zamku anoreksije i bulimije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track