VODIČ ZA LENJE DEVOJKE: 10 sjajnih trikova za lepotu koji će vam promeniti život
Foto: Profimedia

BEAUTY SAVETI

VODIČ ZA LENJE DEVOJKE: 10 sjajnih trikova za lepotu koji će vam promeniti život

Žena -
Nudimo vam sjajne savete da uvek budete doterane i lepe uz minimalno truda…

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Cosmopolitan. U danima kada vas mrzi da ustanemo iz kreveta, a da ne pričamo o šminkanju i sređivanju predlažemo da pogledate 10 sjajnih trikova koje će vam promeniti svet! U pitanju su male tajne velikih profesionalaca da uvek budete lepe, doterane, uredne i sređene a da uložite minimalni trud.

Čuvajte lonsion za otklanjanje šminke ili vlažne maramice pored kreveta kako nikad ne biste zaspale sa šminkom.Dobro je poznata činjenica da sa šminkom nikada ne smemo zaspati! Razne infekcije, zatvorene pore i naravno bubuljice samo su neki od beauty opasnosti. Zato, predlažemo da proizvodi za otklanjanje šminke uvek budu pri ruci. I u trenucima kad ste najumornije, potrebno je samo 30 sekundi da skinete tragove mejkap-a i utoneš u snove!

Sakrijte izrasle nokte od gela tako što ćete dodati šljokiceNiste stigle da posetite kozmetičarku i sredite izrasli gel? No problem! Dodajte malo šljokica na početak noktiju i vaši nokti biće sjajni sve dok se ne rešite da posetite manikira.

U danima kada niste raspoloženi za šminkanje, upotrebite karmin…Malo dodajte na usta, obraze i oči! Uz pomoć karmina možete osvežiti izgled, a pritom ne izgubite više od 2 minuta! Jednu liniju isrctajte preko obraza, drugu na očnom kapku, a treću na ustima. Zatim prstima polako tapkajte kako bi lepo razmazali. Sada izgledate prirodno i sveže!

Ukoliko vam se osušio ajlajner, a mrzi vas da idete do parfimerije, pozajmite maskaru! Da,da lepo ste pročitale! Uzmite štapić za uši, ili četkicu za senku umočite u maskaru i pažljivo iscrtajte liniju.

Bebi puder - najbolje rešenje za prljavu kosuUkoliko vam je kosa toliko prljava, a nemate vremena da je operete, predlažemo najbolje i najbezbolnije rešenje - bebi puder! Ne brinite ukoliko imate tamniju kosu, jer kada lepo rasporedite, puder neće ostaviti bele tragove.Ako želite lokne, ali nemate vremena ili volje da upotrebite figaro - pletenica preko noći je sjajno rešenje!Ovaj trik vam je sigurno poznat iz detinjstva i zaista je odličan da ga i sad upotrebite.

Savršen ten uz pomoć 2 korektora i 2 pokreta Kako bi savršeno tonirali ten potrebno je samo da brzo iscrtatajte broj 3 korektorom koji je za 2 nijanse svetliji od vašeg tona. Nacrtajte gornju liniju iznad obrva, srednju iznad jagodica i treću iznad vilice. Nasuprot ovom broju "3" nacrtajte istim postupkom, slovo E i to korektorom 2 nijanse tamnije od tena.

Ako ste nestrpljive i nemate vremena da čekate da se krema za lice, ili za samopotamnjivanje, podloga osuši, iskoriste fen!Naravno podesite fen na hlađenje i uživaj dok se šminka brzo suši! Proizvodi kao što su krema ili podloga potrebno je da se dobro osuše pre sledećeg koraka, a uz pomoć fena ovaj problemčić rešičete odmah!

Zavodljivi pogled uz pomoć štapiča za ušiDa,da, pogled kojem niko neće odoleti! Potreban vam je samo štapić za uši i samo blago razmažite ajlajner!

Ako nemate vremena ili volje da osušite opranu kosu, jednostavno savijte je u nisku punđu i uživajte!Kada se osuši dobićete divnu talasastu kosu na kojoj će vam svi zavideti.

Sa sajta Cosmopolitan pročitajte još:

8 stvari koje vam frizer nikada neće reći o kosiPravilno nanošenje pudera: 3 zlatna pravila koja treba svaka devojka da znaDnevni mejkap: najjednostavni trik sa alajnerom za neodoljivi pogledNajjednostavniji način da sami kod kuće uklonite gel sa noktijuKako da napravite domaći puder za blistav ten

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track