SAVU MAJKA RODILA U 62: Važno je nikad ne gubiti nadu! Sve dajem za njega!

Majka hrabrosti

SAVU MAJKA RODILA U 62: Važno je nikad ne gubiti nadu! Sve dajem za njega!

Žena -
Moram zbog Sava, iako sam u godinama, a ne bih smela da radim fizičke poslove. Penzija je mala, i kad mi odbiju kredite, ne ostaje mi ni 100 evra, priča Mileva, ali bez jadanja i vajkanja

Vest o Danilovgrađaniki Milevi Radulović koja je rodila u 62. godini obišla je pre sedam godina planetu. Nakon 36 godina braka i velike upornosti, suprotno svim zakonima biologije, Mileva je dobila sina Sava vantelesnom oplodnjom.

Savo danas ima sedam godina, ide u drugi razred, a Mileva, koja je u međuvremenu ostala udovica, snalazi se kako zna i ume da ga izvede na put.

"Nije lako. Meni je skoro 70 godina, imala sam četiri teške operacije kuka kada je Savo još bio beba, i danas ne bih smela da radim fizičke poslove, ali moram", priča ova žena čije majčinstvo je ravno podvigu. Ne samo time što je rodila u godinama kada se dobijaju unuci, pa i praunuci, već i ogromnom požrtvovanošću i predanošću kojom podiže svog sina.

Mileva i Savo žive u kući u Pažićima kod Danilovgrada, a „majka hrabrost“ radi sve poslove na imanju – sadi, okopava, održava...

"Moram zbog Sava, iako sam u godinama, a ne bih smela da radim fizičke poslove. Penzija je mala, i kad mi odbiju kredite, ne ostaje mi ni 100 evra", priča Mileva, ali bez jadanja i vajkanja.

"Držim 35 piladi, 20 kokošaka, troje prasadi, održavam voće, sadim baštu, pomalo povrća, krompira, graška, mrkve, svega, za nas dvoje". Nema, kaže, pomoći sa strane. A pripomogne i Savo.

"Dobar mi je, Bog neka ga čuva. Ide za mnom i pita: A što ća ja da ti pomognem, majko? Miran je, odličan je đak, nije razmažen, kaže ova hrabra žena. Savo ponekad pita: Majko, kad ja budem imao 30 godina, hoćeš li ti biti živa? Hoću sine, naravno", odgovara mu Mileva.

Savo je veliki miljenik učiteljice Vere Ljumović.

"Željela bih na kraju da kažem, da još nešto poručim svim ženama koje su se našle sa sličnim nevoljama ili mogu doći u situaciju u kojoj sam se ja našla. Važno je nikad ne posumnjati, nikad se ne predati, ne izgubiti nadu. Ko vjeruje u čudo, čudo mu se i dogodi, a savremena nauka i medicina je otišla toliko daleko da u tome može mnogo pomoći", kaže ova odvažna i uporna žena, možda i u svjetskim razmjerama medicinski fenomen, koja o svemu što je doživjela govori bez ikakve euforije, kao da se to što se njoj desilo svakog dana dešava.

(slobodnarijec.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track