Ponekad opsujete? Ništa strašno, to vas čini privlačnom
Foto: Profimedija

Kao analgetik

Ponekad opsujete? Ništa strašno, to vas čini privlačnom

Žena -
Psovanje je zapravo zdrava praksa koja jača emocionalnu snagu i stabilnost, pa čak i smanjuje trenutnu bol poput analgetika

U teškim situacijama psovanje deluje kao analgetik, a takvo iskazivanje ljutnje - ako je u normalnoj meri, otkriva samopouzdanje pa i čini ljude privlačnijima.

Celi nas život uče kako je ružno psovati, jer to zvuči prostački, otkriva manjak kulture i rezervirano je za "sirovine", neobrazovane ljude, ali najnovije istraživanje pokazuje da to nije baš potpuna istina.

Naime, psovanje je zapravo zdrava praksa koja jača emocionalnu snagu i stabilnost, pa čak i smanjuje trenutnu bol poput analgetika.

Ipak, to ne vredi kojima su psovke u rečniku svaka treća reč, jer tada one ne služe kao način otpuštanja besa, već su deo normalnog govora.

Jedan od razloga za to je što nas od malih nogu uče kako su psovke tabu, a odrasli ih koriste samo ako su ljuti, objašnjava dr Ričard Stefens sa britanskog Udruženja psihologa. Jedna od neobičnih beneficija psovanja je to što nam ono daje više samopouzdanja, pa smo zbog toga automatski privlačniji, dodaje Stefens.

(Distractify)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track