ČUDESNI OPORAVAK: Srpkinja koju je zapalila ljubomorna žena dobila je novo lice
Foto: Printskrin/FB

Žena bez lica

ČUDESNI OPORAVAK: Srpkinja koju je zapalila ljubomorna žena dobila je novo lice

Žena -
Oduzet mi je život, znam da su to krupne reči, ali teško je shvatiti ogromne posledice gubitka funkcionalnosti, nezavisnosti, seksualnosti, svega, govori nesrećna žena

Natali Dimitrovska je 2012. godine u Pertu zapalila Austrijanku srpskog porekla Danu Vulin zbog ljubomore. Ona je osuđena na 17 godina zatvora i sada želi da ospori presudu.

Na osnovu snimka prikazanog na australijskom Kanalu 7, oni su zaključili da povrede koje joj je Dimitrovska nanela zato što je na jednoj žurki razgovarala s njenim bivšim mužem, nisu toliko teške kao što je ona navela na suđenju. Ročište povodom žalbe zakazano je za danas, u Vrhovnom sudu Zapadne Australije. Dimitrovska je bila ubeđena da su njen bivši muž i Dana Vulin u vezi. Odlučila je da uništi "njeno lepo lice" i 16. februara je ušla u njen stan, polila je alkoholnim rastvorom i zapalila. Dana je dobila opekotine trećeg stepena, koje su joj zahvatile dve trećine tela.

Dana at the Pink Ribbon Gala Ball, Many Thanks for Momentum Forum Events for making the night special, Hair by Aaron Paul for hair.....

Posted by We Heart Dana Vulin on Saturday, October 11, 2014

"Oduzet mi je život, znam da su to krupne reči, ali teško je shvatiti ogromne posledice gubitka funkcionalnosti, nezavisnosti, seksualnosti, svega", izjavila je Dana Vulin za australijsko izdanje "Dejli mejla".

Dok proživaljava težak i bolan period oporavka, tokom koga sarađuje sa organizacijama za borbu protiv nasilja u porodici i sprečavanje samoubistava, pojavila se bojazan da bi Dimitrovska mogla da bude oslobođena.

We will be posting the link to Dana's reveal here shortly, but in the last 32 months of torture, we have taken a few...

Posted by We Heart Dana Vulin on Sunday, October 5, 2014

"Ja sam osuđena na doživotnu robiju, a ona se žali zbog 17 godina", izjavila je Dana Vulin. "Koliko sam razumela, ona smatra da je kazna prestroga za ono što je uradila. To mi samo unosi nemir, želim da nastavim dalje, a ona mi je nanela već dovoljno bola, neka me ostavi na miru", kaže ona. Masku koju je nosila dve godine i osam meseci kako bi joj lakše zarasle rane posle operacija rekonstrukcije lica skinula je prošle godine, ali se svakoga dana budi ukočena zbog ožiljaka. "Oporavak će trajati najmanje pet godina", kaže ova žena.

"Pomirila sam se s tim da ću zauvek imati ožiljke, a to je neophodno da bih nastavila dalje. Razlikujem se od ostalih, ali sam veoma ponosna što sam toliko napredovala... Ljudi su u zabludi. Moj izgled je bio samo dodatna prednost, ali bila sam jaka u duši i mentalno... Morate voleti sebe kao osobu, zato što je lepota prolazna", objasnila je Dana, koja smatra da je za njen neverovatan oporavak zaslužan njen karakter. Ona kaže da je očekuje još mnogo posla, da još ne može da savije lakat ili podigne ruke. Ako se previše istegne, koža joj puca i otvaraju se rane na njoj. Božićne i novogodišnje praznike provela je u bolnici, zbog operacije grudi i ramena.

"Prvi put nije uspelo, pa su morali ponovo da me operišu i ponovo se stvaraju ožiljci. Pet puta su mi uzimali kožu s desne i četiri puta s leve noge", kaže ova hrabra žena. "Ja sam Frankenštajn današnjice... To je pravo čudo i ljudsko telo je više nego neverovatno. Beskrajno sam zahvalna lekarima i fizioterapeutima u "Rojal Pertu".

Posle svega što se dogodilo, moglo bi se očekivati da će Dana biti puna mržnje, ali ona kaže da pokušava da izvuče ono najbolje iz situacije. "Želim ponovo svoj život. Toliko sam zahvalna što sam živa, što mogu da vidim, osetim miris, dodir", kaže Dana. Pokušava da ne razmišlja o onome što joj se desilo, mada je ožiljci svakodnevno podsećaju na to.

This Sunday, meet the girl behind the mask.Asleep on the couch in her Perth apartment early one morning in the summer of 2012, Dana Vulin awoke with a start. There was a girl standing over her – Natalie Dimitrovska, who’d become fixated with Dana. Natalie was convinced Dana was having an affair with her husband. High on methamphetamines, Natalie had broken into Dana’s apartment with a drug-addled male friend in tow. What the pair did next would change Dana’s life forever. Dousing her in methylated spirits, they set her alight before fleeing from the apartment, laughing about their hideous act.Dana was left with third-degree burns to 64 per cent of her body and face. Within 30 minutes of the attack, she was on the operating table – and more than 18 months later, the operations haven’t stopped. Natalie’s jealous rage has left Dana in unimaginable pain, facing a life of skin grafts and constant care – but her spirit is not broken. For the first time on television, brave Dana tells her incredible story exclusively to Sunday Night.To donate to rebuilding Dana Supported by Peter Hughes Burn Foundation:https://give.everydayhero.com/au/rebuilding-dana

Posted by We Heart Dana Vulin on Thursday, October 10, 2013

(daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track