Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Grilovana pileća prsa su brz i lak obrok. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a opet želite nešto pikantno.
Poslužite se ovim trikom, kako vaša pileća prsa ne bi bila suva.
1. Isecite file na jednake šnicle, debljine 1-1,5 centimetar. Lagano izlupajte samo sa jedne strane.
2. Napravite sos od limunove kore i maslinovog ulja, dodajte beli luk i svež začin. Sipajte sos u plastičnu kesu, mogu i one za zamrzivač.
3. Ubacite piletinu u kesu sa sosom i sačekajte da odstoji par minuta.
4. Pripremite piletinu na grilu ili u tiganju. Vodite računa, fileu ne treba duže od 2-3 minuta, sa obe strane, da se pripremi.
File će biti mekan i sočan. Uz njega je dovoljno poslužiti salatu.
Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:6 kašika maslinovog ulja4 čena belog luka, usitnjenogkašičica majčine dušicepola kašičice origanakašičica solipola kašičice bibera1 1/2 kašičica narendane limunove koreSA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Kako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)Jednostavni trikovi za sočno pečeno pileKako pravilno da isečete pečeno pile (VIDEO)Kako da ispečete savršen pomfrit u rerniSočni bataci iz rerne