SARAJKU OTAC SILOVAO GODINAMA: On živi bezbrižno dok ja umirem, molim Boga da me uzme!
Foto: Shutterstock

Uništen život

SARAJKU OTAC SILOVAO GODINAMA: On živi bezbrižno dok ja umirem, molim Boga da me uzme!

Žena -
Mog oca, mučitelja, i sada sretnem na ulici. Živi srećno s drugom porodicom, ima sva prava, dok ja jedva kraj s krajem sastavljam, rekla je žrtva silovanja

Sarajka F. A. ispričala je kako ju je otac silovao, i kako on još uvek nije kažnjen za to.

"Prvi put sam silovana kada sam imala 16 godina. Uradio mi je to moj otac, zbog kojeg sada, kao 33-godišnjakinja, nemam svoju porodicu. Zbog straha i traume koju sam doživjela, nikada nisam mogla naći muškarca kojem bih verovala", ovako je počela svoju šokantnu ispovijest F. A., žrtva neviđene torture i zlostavljanja zbog kojeg i danas ima teške traume.

Ova mlada Sarajka, koja se sama bori kroz život, kaže da će s bolnim sećanjima umreti, a ocu nikada neće moći oprostiti taj monstruozni čin za koji je, prema odluci Opštinskog suda, 2002. godine, kada je skupila hrabrost i ispričala sve policiji, dobio samo dve godine zatvora. Osim silovanja, koje se ponavljalo, F. A. navodi da ju je otac i tukao, a na telu i danas ima nekoliko ožiljaka. Udarao ju je kaišem, kablovima, čime je stigao.

"Mog oca, mučitelja, i sada sretnem na ulici. Živi srećno s drugom porodicom, ima sva prava, dok ja jedva kraj s krajem sastavljam, a stravične slike mučenja i danas su mi pred očima. Uništio mi je život. Mene od tog dana više nikad sunce nije obasjalo. Sve mi je uzeo"’, govori ova devojka, koju je otac, umesto da joj pruži očinsku ljubav, silovao i zlostavljao. Zastrašujuće iskustvo ispričala je do u detalje, a sve je, kako kaže, počelo nekoliko meseci nakon što joj je majka poginula, 1995. godine.Iako je zlostavljanje trajalo dugo, ćutala je zbog mlađih sestara. One su i same jednom prilike videle šta se dešava, a o tome su 2002. svedočile na sudu.’

"Dok je mama bila živa, bili smo srećni. Nakon njene pogibije ja sam preuzela brigu o kući, sestrama. Jednu noć otac je došao kući pijan dok sam bila u kupatilu. Ušao je, zatvorio vrata, uhvatio me jako i nije me puštao. Zadigao mi je suknju, bila sam prestravljena. Pokušala sam da pobegnem. Odmicala sam ga, ali me sve jače stiskao. Silovao me! Rođeni otac! Ostala sam da ležim nepomična na podu, krvava. Molila sam Boga da mi oprosti, da mi da hrabrosti da se ne ubijem... Tu noć mi je uništio život, mladost. To je ostavilo neizbrisiv trag na meni. Ceo život sam imala problema s muškarcima, nisam se udala i neću nikada", priča kroz suze ova devojka.

Ali, njegovo bolesno ponašanje nakon te noći, nažalost, nije prestalo. Naprotiv. Dok je pričala svoju stravičnu priču, pitala je: "Možete li pretpostaviti s koliko patnje živim, kakve noćne more imam, kako se svaki dan sebi gadim, a mogla sam imati sve?"

Otišla od kuće"Kamo sreće da sam ga odmah prijavila, ali nisam. Mislila sam da to više neće uraditi, ali sam se prevarila. Legao bi uz mene dok sam spavala, a potom se iživljavao. Kad više nisam mogla da trpim fizičko i seksualno zlostavljanje, pobegla sam. Ostavila sam pismo u kojem sam mu napisala: "Ako dirneš moje sestre, sve ću ispričati policiji." Tu noć provela sam u ruševnoj kući, kiša je padala, bila sam mokra. Nisam smela da se vratim kući, odselila sam se kod bake. Jednu noć probudila sam se plačući, jecajući, nana je sedela pored mene, zagrlila me i pitala "Ćeri, šta se tebi desilo?" Ispričala sam sve. Tad smo sve i prijavili policiji", priča F. A.

U ceo slučaj tada se uključila i socijalna služba, a stručnu pomoć pružili su joj i psiholozi. Teško obolela ’’Nakon svega, obolela sam. Doktori su mi 2005. godine otkrili rak, bila sam na tri operacije, izvadili su sve iz mene. Ja ni decu ne mogu da imam. Bolesna sam, ne mogu da radim, nemam posao. Živim od 125 evra pomoći, plaćam stan, struju... Nekad nemam šta ni da jedem. Nadam se da ću nekad doživeti da legnem da spavam bez suza. Ne tražim ništa puno, samo da mi ova država i dobri ljudi kao žrtvi silovanja, zlostavljanja i teško bolesnoj osobi pomognu da živim normalno, da ne budem gladna’’, kazala je na kraju.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track