Kakva 3 obroka dnevno, za vitku liniju je potrebno 6!
Foto: Profimedia

Tajne vitkosti

Kakva 3 obroka dnevno, za vitku liniju je potrebno 6!

Žena -
Za dobar izgled trebalo bi da se jede u malim porcijama tokom celog dana

U dijetama se mnogo dugo pominju tri obroka dnevno, da bi se izbeglo prejedanje. Ali skorašnje teorije o ishrani su to dovele u pitanje. Tim naučnika je otkrio da unošenje više manjih obroka dnevno dovodi do smanjenja telesne kilaže.

Tajne vitkostiPoznate ličnosti, kao što je holivudska glumica Dženifer Aniston, prepisuju dobar izgled tome da se hrane u malim porcijama tokom celog dana. Četrdesetšestogodišnja glumica uživa u pet obroka dnevno petominutnom treningu i svakodnevnom trčanju.

Nova studija eksperata sa Kalifornijskog univerziteta u Novom Meksiku je zaključila da je Dženiferin pristup ključ za gubljenje kilograma. Oni su otkrili da ovakav način ishrane dovodi do rezultata kao što su zdravije telo i lakše gubljenje masnih naslaga. Upoređivali su dva različita režima ishrane kroz period od dve nedelje.

U prvom režimu, učesnici su jeli dva obroka dnevno, dok su u drugom učesnici jeli šest obroka na dan. U oba režima je totalni unos kalorija bio jednak.

Oba režima su dovela do gubitka kilaže. Međutim, grupa koja se hranila drugim režimom je održala zdravije telo i izgubila manje mišićne mase. Takođe su imali zdravije nivoe glukoze, insulina i holesterola. Nutricionisti kažu da nije zdravo da se izgubi mnogo mase tela koja nije sačinjena od masti.

Foto Shutter
Foto Shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track