NOVI VELNES HIT: Marihuana spa centri
Foto: Profimedia

Ko bi odoleo

NOVI VELNES HIT: Marihuana spa centri

Žena -
Velnesi koji koriste kanabis trenutno rade punom parom, kao što je to svojevremeno bio slučaj i s kafićima koji su prodavali marihuanu u Amsterdamu

Hodanje po šumi, marihuana spa i kotrljanje po pesku - to su novi trendovi u svetu velnesa, tvrde u SpaFinderu 365, najvećem mediju koji se bavi velnesom.

Ali, koji od ovih trendova će da prevlada?

Treba se prisetiti da je u poslednjih nekoliko godina mnogo trendova došlo, ali još brže prošlo. Setite se samo Kleopatrinog kupanja u mleku i tretmana blatom koji su opstali do danas, naspram lečenja pijavicama koje nije preživelo test vremena. ''Nauka je sada sposobna da analizira velnes trendove kako bi se pokazalo hoće li biti korisni ili ne, kaže doktor Mark Liponis.Prema Liponisu, brojne studije su pokazale da marihuana ima veliku dobrobit za ljudski organizam, a najviše u borbi protiv stresa.

SpaFinder 365 je objavio kako velnesi koji koriste kanabis trenutno rade punom parom, kao što je to svojevremeno bio slučaj i s kafićima koji su prodavali marihuanu u Amsterdamu.

U SAD-u ovaj vid velnesa najpre bi mogao da zaživi u Koloradu koji je doneo zakon koji omogućava upotrebu marihuane. To bi značilo da bi osim korišćenja 'trave' u kafićima bilo moguće otvoriti i marihuana spa.

Iako turistički radnici opovrgavaju vezu tog zakona s porastom turista, činjenica je da broj dolazaka stranih turista raste od kad je taj zakon donesen.

(drukciji.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track