3 kućna trika koja brišu žute mrlje s noktiju
Foto: Shutterstock

Isprobajte

3 kućna trika koja brišu žute mrlje s noktiju

Žena -
Donosimo 3 ideje zbog kojih će vaši nokti uvek izgledati savršeno

Pušenje i često nanošenje laka za nokte najčešći su uzročnici žutih noktiju. Ovoj pojavi možete stati na kraj uz pomoć nekoliko kućnih trikova.

1. Limunska maskaLimunska kiselina izvrstan je saveznik udomaćinstvu. Osim što će ukloniti žutilo s noktiju, eterično ulje limuna noktima će pružiti potrebnu vlagu. - U posudicu iscedite sok jednog limuna i dodajte 3 do 5 kapi eteričnog ulja limuna- Umočite vrhove prstiju sve do korena nokta u mešavinu i ostavite da se natope 3 do 5 minuta.- Isperite ruke i namažite ih kremom.- Postupak ponavljajte tri puta nedeljno dok žutilo ne nestane.

2. Tablete za čišćenje protezeReč je o izvrsnom triku koji zaista deluje, a za koji vam ne treba nikakva posebna priprema. - U posudu dodajte čašu mlake vode.- U vodu ubacite jednu tabletu za čišćenje zubne proteze i čekajte da se otopi.- Umočite prste i držite ih oko 3 do 5 minuta.- Postupak ponavljajte dva puta nedeljno, dok žutilo ne nestane.

3. Bazni lak za nokteHemikalije iz laka za nokte glavni su uzročnik žutih noktiju. Kako bi ih zaštitili upotrebite bazni, prozirni lak za nokte koji će zaštititi nokat i sprečiti nastajanje ružnih žutih mrlja.- Nakon što ste nokte detaljno očistili namažite ih bazom za nokte.- Ostavite da se baza osuši te nanesite lak za nokte po želji.- Bazu nanesite svaki put prije nanošenja laka za nokte.

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track