(FOTO) BRAVO, MAMA: Ima 28 godina, sama je i usvojila je dete, a ovo je njena priča
Foto: Printskrin/Facebook

Za svaku pohvalu

(FOTO) BRAVO, MAMA: Ima 28 godina, sama je i usvojila je dete, a ovo je njena priča

Žena -
Napravila sam mu knjigu u kojoj sve piše o njegovom usvajanju i putu koji smo prošli da bi bili zajedno što ću mu jednog dana pokloniti, govori Bruk

Bruk Balderson je oduvek želela da postane majka usvojenog deteta. Usvojila je dečaka i pružila mu pravu i iskrenu ljubav. Ovo je njena priča.

"Oduvek sam želela da usvojim dete. Nešto me je vuklo ka tome. Želela sam da dam topao dom nekom detetu koje ga drugačije ne bi imalo. Nikada nisam mislila da je nužno da moje dete bude i biološki moje. Ljubav je ljubav, bez obzira odakle došla. Imala sam 28 godina i nisam bila u vezi. Znala sam da treba to da uradim, da je vreme da usvojim dete. Dva meseca kasnije držala sam svog sina u rukama. Zove se Isak i imao je tada samo tri dana života", kaže Bruk.

Ona ističe da se plašila da joj neće dati dete na usvajanje, jer je samohrana majka. Međutim, na njenu i bebinu sreću, to se dogodilo.

"Najteži deo kada je proces usvajanja u pitanju, za mene je bilo čekanje da upoznam svog sina. I to se dogodilo kada je imao tri dana života. Ipak, u državi Merilned, gde živim, zakonski nije moguće uzeti dete prvih 30 dana čak i iako vam odobre usvajanje. Po zakonu, biološke majke imaju pravo da se predomisle u roku od 30 dana i odustanu od usvajanja", priča srećna mama.

Bruk je mesec dana svakodnevno bila na intenzivnoj nezi, sedela je pored svoje tada buduće bebe... Plašila se da će možda ostati bez njega, da joj ga neće dati.

"Danas Isak ima godinu dana. Često se pitam šta sam radila dok se on nije pojavio u mom životu. Tek sada imam osećaj da moj život ima smisla. On me tera da budem bolja svakog dana i da se više trudim, što je dobra svar jer je majčinstvo naporno i podrazumeva mnogo posla. Imam mnogo pomoći. Moji roditelji su mu kupili malu formulu za prvi rođendan. Moja prijateljica i njena mama često vode Isaka u vrtić dok sam ja na poslu. Imam jako mnogo sreće što imam pravu malu armiju koja mi pomaže, i iskreno, da nisam imala njihovu podršku i pomoć, nikada se ne bih odlučila na usvajanje", otkriva ova mama.

Ona kaže da za sebe ne voli da govori da je samohrana majka, već "mama koja je sama".

"U budućnosti, vidim sebe u braku sa nekim ko bi bio Isakov tata, ali u ovom trenutku, to što sam sama na neki način mi olakšava stvari. Nemam muža sa kojim bih se svađala oko roditeljskih obaveza i dužnosti ili koliko vremena dozvoljava Isaku da provodi ispred televizora ili zašto mu daje da jede brzu i nezdravu hranu. Ako donesem lošu odluku kao roditelj, moja je greška. Ako napravim dobra izbor, opet je to nešto moje", ističe Bruk.

Ona navodi da će njen i Isakov odnos biti sasvim iskren.

"Razgovaram sa Isakom svakog dana i govorim mu da sam ga izabrala da bude moj mali dečak. On me još uvek ne razume, ali mislim da je važno da od samog početka nemamo tajni. Napravila sam mu knjigu u kojoj sve piše o njegovom usvajanju i putu koji smo prošli da bi bili zajedno. Jednog dana će razumeti da sam ga usvojila kao mlada samohrana majka. I nadam se da će misliti da je to jako kul", kaže ova hrabra mama.

(super žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track