Napravite prirodno sredstvo za čišćenje od kore voća
Foto: Shutterstock

Izbegnite hemikalije

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje od kore voća

Žena -
Ne bacajte kore od citrusa - iskoristite ih i napravite prirodno sredstvo za čišćenje kuće

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Prirodni preparati su sve popularniji u čišćenju kuće i održavanju higijene u domaćinstvu. Iako su prirodni, oni su u isto vreme i veoma efikasni i predstavljaju odličan izbor za ljude koji su osetljivi na jake hemikalije.

Sirće, sem što je odlično po zdravlje, može se iskoristiti i za čišćenje kuhinje ali i mnogih drugih stvari u kući. Obogaćen voćem, predstavlja idealan saveznik u borbi protiv nečistoće!

Evo recepta za prirodno čišćenje kuhinje:

Potrebno je:Kore voća. Možete koristiti različite vrste voća (citrusa), a prirpemite količinu dovoljnu da ispuni polovinu tegle.Belo alkoholno sirće (dovoljno da ispuni teglu i prekrije kore voća)1 velika tegla sa poklopcemcediljkavelika posudaflašica sa raspršivačem

Sačuvajte kore citrusnog voća i počnite da ih odlažete u teglu.Kada se tegla bude napunila, sipajte sirće preko kora. Sirće treba da prekrije teglu. Zatvorite teglu poklopcem, i ostavite da odstoji na mračnom mestu dve nedelje. Što ona duže bude stajala, kore će se više omekšati i sjediniti, a samim tim sredstvo će biti jače i bolje.

Nakon dve nedelje, uz pomoć cediljke, procedite voćno sredstvo za čišćenje. Dobijenu tečnost sipajte u veliku posudu. Bacite iskorišćene kore.

Sada sipajte sredstvo u flašicu sa raspršivačem i koristite ga kao svako drugo sredstvo za čišćenje.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:7 namirnica koje će vam pomoći u čišćenju kućeLimun kao pomoć u čišćenju kućeOčistite rernu bez upotrebe hemikalijaSaveti za čišćenje mikrotalasne rerneLimun, najbolji saveznik u mršavljenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track