POMOĆ U PLANIRANJU: Skrivena značenja najpopularnijih boja za venčanje
Foto: Profimedia

Vaš poseban dan

POMOĆ U PLANIRANJU: Skrivena značenja najpopularnijih boja za venčanje

Žena -
Možda niste svesni toga da svaka boja šalje određenu poruku, a ima i svoje skriveno značenje

Možda će vam baš ovaj tekst biti ključno u rešenju kojom bojom da obojite svoje venčanje.

Bela boja

Ova boja je najzastupljenija na venčanjima. Povezuje se sa čistoćom, svetlošću i verom, a u nekim kulturama simboliše nove početke.

Roze boja

Uz belu jedna od najzastupljenijih boja na svadbama je i roze. Ona je kombinacija bele i crvene pa u sebi povezuje strast i čistoću. Obično simboliše saosećanje, nadu i bezuslovnu ljubav zbog čega je idealna za venčanja.

Plava boja

Ova boja ima razna značenja koja često imaju religiozno poreklo. U hršćanstvu simboliše čednost, u judaizmu se plava smatra svetom bojom i bojom božanstvenosti. U Kini simboliše besmrtnost, a u Francuskoj je plava kraljevska boja.

Ljubičasta boja

Iako se kod nas često nalazi na venčanjima, u nekim kulturama to je boja koja simboliše tugu i žalost. U Japanu je ljubičasta boja moći, a u Egiptu simboliše veru.

Žuta boja

Ovo je boja Sunca koja se povezuje sa srećom. Poznato je da stimuliše osećaj veselja, mentalnu aktivnost i energiju. Indijancima žuta predstavlja ljubav, a u hinduizmu se smatra svetom bojom te simboliše stabilnost i znanje.

Crvena boja

U kineskoj kulturi najpopularnija boja na venčanjima je crvena koja u Kini simboliše sreću. Prema tradicionalnim verovanjima, nošenje crvene na dan vjnčanja mladencima će osigurati srećan brak. U mnogim azijskim kulturama ta boja simboliše prosperitet, a u zapadnjačkim strast.

(wannabemagazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track