(VIDEO) TUGA I SREĆA: Pogledajte bebu koju je rodila mrtva majka!
Foto: Printscreen Youtube

Čudo medicine

(VIDEO) TUGA I SREĆA: Pogledajte bebu koju je rodila mrtva majka!

Žena -
Mala Endžel je rođena carskim rezom i bila je teška samo 1,2 kilograma. Oporavila se i u utorak su je pustili iz bolnice. O njoj se sada brinu deda i baka

SAD - Endžel Perez je rođena u Omahi carskim rezom 4. aprila, 54 dana pošto su lekari proglasili moždanu smrt njene majke Karle Perez.

Karla (22) je bila trudna sa svojim drugim detetom. U februaru se požalila na glavobolju. Onda se onesvestila u svojoj kući, a u bolnici su utvrdili da ima krvarenje na mozgu.

"Morali smo, nažalost, da donesemo teške odluke. Karlina beba je bila zdrava, ali je tada još nismo mogli poroditi jer bi to bilo prerano. Onda je njena porodica odlučila da ćemo Karlu održavati u životu sve dok beba ne bude dovoljno velika i teška za porođaj", rekao je lekar Endru Robertson.

Perez je bila prva žena od 1999. godine koju su lekari održavali u životu kako bi iznela trudnoću. Mala Endžel je rođena je posle 30 nedelja i tri dana trudnoće u bolnici u Omahi. Bila je teška oko 1,2 kilograma.

"Njen prvi plač bio je gorko sladak. On je značio da je živa, ali nažalost njena majka je bila mrtva", kazali su lekari.

Smrt mlade majke su proglasili 6. aprila, a njeni organi su donirani 9. aprila, piše ABCNews.

Posle više nedelja provedenih u bolnici, Endžel je puštena kući u utorak i o njoj se sada brinu njeni deda i baka u Nebraski.

http://www.youtube.com/watch?v=n1WvQbRG6GM

(ABC news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track