Da li se sećate nemirne pegave devojčice? Ovako danas izgleda Pipi Duga Čarapa! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nekad i sad

Da li se sećate nemirne pegave devojčice? Ovako danas izgleda Pipi Duga Čarapa! (FOTO)

Žena -
Devojčica sa neobičnim riđim kikicama nedavno je proslavila 70. rođendan. Pogledajte kako danas izgleda glumica koja je prva oživela lik legendarne Pipi Duge Čarape...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com

“Dopustite da se predstavim - Pipiloti Viktuali Rulgardini Krusmjanti Efraimsdoter Lungstrump.” Ovako glasi puno ime devojčice koja je uveseljavala detinjstvo mnogim generacijama, a njen lik prvi put je davne 1969. i 1970. godine oživela švedska glumica Inger Nilson.

Inger danas ima 56 godina i živi u glavnom gradu Švedske, Stokholmu. Zaposlena je kao sekretarica, ali nije odustala od glume, pa povremeno prihvati ulogu u nekoj pozorišnoj predstavi. I iako je davno prerasla otkačene kostime najneobičnije devojčice na svetu i riđe kikice zamenila ženstvenijom frizurom, Inger je zadržala širok osmeh, po kome se može prepoznati lik vesele Pipi. Književnica Astrid Lindgren je priču o Pipi Dugoj Čarapi izmislila kako bi zabavila svoju bolesnu ćerku Karin. Do danas su knjige o Pipi prevedene na 70 jezika i prodate u oko 66 miliona primeraka. Samo u Švedskoj snimljeno je više od 40 filmova sa sedam različitih glumica, a prva je bila upravo Inger.Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:10 najboljih crtanih filmova svih vremenaLeto na selu: Galerija fotografija koja će vas vratiti u detnjstvoEvo kako danas izgleda "beba-sunce" iz Teletabisa...(FOTO)14 stvari koje današnji mališani nikada neće iskusitiPovratak u detinjstvo: Umetnički projekat koji će vas zasmejati (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track