VEĆINA NAS OVO NE ZNA: Šta radimo pogrešno s kupaćim kostimom!
Foto: Profimedia

Održavanje ima svoja pravila

VEĆINA NAS OVO NE ZNA: Šta radimo pogrešno s kupaćim kostimom!

Žena -
Direktori poznatih kompanija za proizvodnju kupaćih kostima objasnili su kako da što duže očuvate omiljeni kupaći kostim i izbegnete tipične greške

Zadatak pronalaženja pravog kupaćeg kostima je težak zadatak, a dodatni problem stvara njegovo pravilno održavanje jer ako želite da traje što duže, morate se malo potruditi.

Direktori poznatih kompanija za proizvodnju kupaćih kostima objasnili su kako da što duže očuvate omiljeni kupaći kostim i izbegnete tipične greške.

Ispiranje i pranje

Kada dođete s plaže, najčešće ste umorni od vrućine pa se odmah idete rashladiti i isprati od soli, a isti tretman potreban je i kupaćem kostimu. Sol će uništiti tkaninu ako ga ne isperete nakon svakog kupanja.

Veš mažina nije rešenje

Sigurno je najlakše ubaciti kupaći kostim u veš mašinu, ali bolje će biti očuvan ako ga perete na ruke. Raditte to u hladnoj vodi i sa blagim deterdžentom, a ako ste u žurbi ili nemate deterdžent, može daa posluži i šampon.

Foto: sutterstock
Foto: sutterstock

Vruća voda je loša za materijal

Vruća voda uništavaće niti u materijalu, pa će se kupaći kostim razvući i izgubiti oblik. Upravo zato se preporučuje pranje u hladnoj vodi, a ako volite da se kupate u bazenima s vrućom vodom, računajte na to da ona loše utiče na tkaninu, baš kao i hlor.

Birajte poliester umesto spandeksa

Stručnjaci se slažu da spandeks ima kraći vek trajanja jer se vlakna opuštaju i pucaju, pa će vam se kupaći kostim uništiti čak i ako ga ne nosite preterano.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Huffington Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track