Počinje tako što stavite mleveno meso u luk, a onda stvari postaju divlje. Do kraja, sa sigurnošću ćete znati šta je to što sledeće ide na vaš roštilj.Roštiljske bombice sa lukomVreme pripreme: 10 minutaKuvanje: 60 minuta dimljenja, 20-30 minuta pečenjaZa 4 osobeSastojci:500gr mlevenog junećeg mesa2 veća luka1 pakovanje slanine250 gr seckanih pečurki, seckan peršun i seckan luk1 kašičica ljutog kečapa1 kašičica soja sosa i vorčester sosa1 kašičica braon šećera i roštiljskog sosaPriprema:
Počnite od sečenja vrhova sa vašeg luka i oljuštite ga. Isecite luk vertikalno na polovinu i počnite da odlepljujete slojeve luka. Zadržite najveće slojeve, dosno prve slojeve. Ostatak luka sklonite u stranu, za sada.
Sada uzmite ostatak luka i iseckajte sitno i pomešajte sa mesom, pečurkama, peršunom i sosevima.
Napunite jednu polovinu luka sa mesom, a zatim zatvorite sa drugom polovinom.
Obmotajte ove bombice sa slaninom i osigurajte ih čačkalicom.
Sada podignite rešetku i dimite ove bombice jedno sat vremena, a onda spustite rešetku bliže vatri i grilujte bombice 20ak minuta. 10 minuta pred kraj prelijte ih vašim omiljenim sosom i pustite ih da se karamelizuju.
Ukrasite ih peršunom i uživajte!
(Diply.com)