(VIDEO) ŠTA ĆE BITI S KOSOM, ZAPALIĆU JE: Šišanje plamenom sveće sve popularnije

Velaterapija

(VIDEO) ŠTA ĆE BITI S KOSOM, ZAPALIĆU JE: Šišanje plamenom sveće sve popularnije

Žena -
Iako je u Brazilu ova metoda zastupljena još od sredine prošlog veka, tek danas se praktikuje u sve većoj meri i u drugim zemljama

Niko ne voli rascvetale krajeve jer lako unište svaku frizuru. Brazilci su smislili još jedan metod ulepšavanja, a to je velaterapija. Pramenovi kose se uviju i onda se dlake koje štrče jednostavno spale plamenom sveće, da bi se, kako kažu, održala vlažnost kose.

Oni su to praktikovali još 60-ih, a danas se zahvaljujući pojedinim poznatim ličnostima populariše ovaj trend.

Velaterapiju mnogi ne vole jer se smatra da to uništava kosu, međutim, ovih dana manekenka Alesandra Ambrosio je pokazala na svom Instagramu da se ne plaši mogućih negativnih posledica.

A photo posted by @alessandraambrosio on May 29, 2015 at 3:33pm PDT

To je, praktično, šišanje plamenom sveće uz pomoć čega se otklanjaju svi oštećeni delovi kose. U poslednje vreme i kod nas je ova terapija veoma popularna tako da u pojedinim salonima, morate da čekate i nekoliko nedelja dok ne stignete na red.

Na internetu postoji dosta klipova u kojima Viktorijini anđeli, najzgodnije manekenke sveta, govore da svoju kosu održavaju baš velaterapijom. Popularna je i u arapskim zemljama, ali u muškim salonima, gde se koristi za odstranjivanje neželjenih malja sa lica, ili iz ušiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track