OTKRIJTE NEŠTO VIŠE O SEBI: Šta vaš dom govori o vašoj ličnosti?
Foto: Shutterstock

Pronađite se

OTKRIJTE NEŠTO VIŠE O SEBI: Šta vaš dom govori o vašoj ličnosti?

Žena -
Pronađite u ovim opisima onaj koji najviše odgovara vašem životnom prostoru i saznaćete nešto više o sebi

Da li je u vašoj kući sve pod konac ili vlada totalni haos u kome ponekad ni vi ne uspevate da se snađete? Pronađite u ovim opisima onaj koji najviše odgovara vašem životnom prostoru i saznaćete nešto više o sebi.

VAŠA KUĆA JE U HAOSU

Uprkos tome što se stalno zaričete da ćete ubuduće svaku stvar držati na mestu, opšti nered je prvi utisak koji se stiče kad se kroči u vaš dom. Krema za noć ponekad završi na radnoj ploči u kuhinji, cipele u uglu dnevne sobe, računi ispod gomile starih novina, a vi zato uvek kasnite s plaćanjem!

KAKVI STE VI

Kada je izražena, sklonost ka neredu ukazuje na nepostojanje „unutrašnjeg roditelja“ ili odbijanje da se saslušaju njegove poruke. Kuća u neredu je kuća deteta koje je prepušteno samo sebi, koje ne poštuje nikakva pravila i buni se protiv onih koja su mu nametnuta.Znajte da preterana sloboda vodi do haosa, a ne do harmonije. Zato je potrebno da ograničite konfuziju i zacrtate pravila kojih treba da se pridržavate kako biste počeli da vodite život odrasle osobe.

SAVET PLUS: Zamolite za pomoć prijateljicu koja je bolji organizator od vas. Sredite zajedno kuću, pa kad jednom zavedete red, trudite se da ga održite.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

VAŠA KUĆA JE PUNA FOTOGRAFIJA

Kolekcija nikad izloženih portreta iz raznih privatnih zbirki koja se čuva u fundusu Narodnog muzeja i verovatno neće biti izložena ni kad se taj muzej jednog dana zbilja renovira, ta kolekcija nije ništa u poređenju s vašom kolekcijom uramljenih porodičnih i ličnih fotografija.Na njima ste vi kao dete, vaša deca, roditelji, babe i dede, rođaci, prijatelji… i svi, naravno, u raznim pozama i najrazličitijim prilikama.

KAKVI STE VI

Razmetljivost je uvek odraz lošeg ukusa. Samoljublje, koje odražavaju tolike vaše fotografije na svakom koraku, nije nimalo simpatična osobina, a ni gostima nije baš prijatno kad im se nabija na nos tolika ljubav koju gajite prema svojoj porodici, prijateljima, rođacima…Kad je nečega previše, onda i najlepše stvari gube na vrednosti. Više diskretnosti nije na odmet.

SAVET PLUS: Uramite samo fotografije za koje ste emotivno vezani. Ostale stavite u kutije, čuvajte ih, naravno, kao najveće blago i otvarajte ih samo kad ste sami ili kad nekoga zbilja zanima da pogleda vašu dragocenu zbirku.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

VAŠA KUĆA JE SREĐENA POD KONAC

Vi možete da se krećete po stanu zavezanih očiju i da opet budete sigurni da ćete naći ono što tražite. Zato što je svaka stvar na svom mestu.U ekstremnim slučajevima preterani red stvara utisak hladnoće i manijakalne opsesivnosti zato što se iza njega skriva slepo povinovanje pravilima i potpuno odsustvo spontanosti. A to nije ono što vi želite da ljudi pomisle o vama kad vam uđu u kuću, zar ne?

KAKVI STE VI

Prijatno je živeti u urednoj kući, u kojoj se tačno zna gde šta stoji. Ali samo pod uslovom da red ne postane opsesija. U tom slučaju red je preteran i skriva vaše nastojanje da sve držite pod kontrolom.Šta je pravi razlog tolike pedantnosti? Potreba da se osećate sigurno ili potraga za formalnom i prividnom perfekcijom pošto niste u stanju da se suočite sa svetom koji se stalno menja i koji je pun neizvesnosti?

SAVET PLUS: Ćebe na trosedu, uvenuli cvet, rasparene šoljice za kafu… To su male nesavršenosti koje unose životnosti i realnosti u svaki, pa i vaš dom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

VAŠA KUĆA JE SAMO PRIVIDNO UREDNA

Vaša kuća deluje na prvi pogled uredno, ali dovoljno je zaviriti u orman ili u ostavu, pa otkriti da se na mestima koja se ne vide, ili vi mislite da se ne vide, nalaze gomile novina, trice i kučine, odeća i obuća koju već godinama ne nosite.Možda se tako ponašate i u kuhinji? Obrišete vrata od ormarića, a unutra ostavljate haos i naslage prljavštine?

KAKVI STE VI

Vezanost za neke predmete, makar oni bili potpuno nepotrebni – recimo odeća koju nikada više nećete obući, stara pisma, požutele novine, časopisi ili rasparene šoljice – sve je to tipično za osobe kod kojih je veoma izražena osećajnost.Nevolja je, međutim, u tome što ta osećajnost često odnosi prevagu nad racionalnošću. To ne mora da bude velika mana, ali ipak s vremena na vreme nešto morate i da bacite.Ako unesete malo reda u svoje ormane i ostavu, osetićete se slobodnije, prošlost vas neće više sputavati i moći ćete s većom energijom da se okrenete budućnosti.

SAVET PLUS: Odvojite korisne stvari od beskorisnih i one koje vam više nisu potrebne bacite. Odlučno i bez sentimentalnosti! Kad to jednom učinite, lakše će vam biti da tu operaciju ponovite za šest meseci ili godinu dana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zena.tvbest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track