(FOTO) Kilogrami su se istopili: Kada se vratila sa porodiljskog odsustva kolege je nisu prepoznale!
Foto: Profimedia

(FOTO) Kilogrami su se istopili: Kada se vratila sa porodiljskog odsustva kolege je nisu prepoznale!

Žena -
Tridesetogodišnja Engleskinja uspela je da ostvari svoj višegodišnji san - uspela je da skine čak 53 kilograma!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comKada je na svet donela devojčicu Zaru, Nikol Porter iz Engleske je imala više od 130 kilograma, ali je uspela da se na posao vrati mnogo mršavija."U prošlosti sam pokušavala da izgubim na težini više puta, uključujući i period pre mog venčanja, ali nisam imala sreće u toj nameri. Imala sam veoma rizičnu trudnoću, ali nakon porođaja nešto je prosto kliknulo u mojoj glavi. U toku porodiljskog odsustva postavila sam sebi pitanje: Ako to sada ne uradim, kada ću? I upravo sam iskoristila tu priliku", započinje svoju priču Nikol Porter iz Berija.

Ova mlada mama sada ima 77 kilograma i nosi odeću za čak šest brojeva manju u odnosu na pre trudnoće.

"U roku od nekoliko meseci sam izgubila značajno na svojoj kilaži i to sve uz pomoć dijete, što mi je dalo veliko samopouzdanje da nastavim da vežbam još više", kaže Nikol. "Kada sam se prošle godine u oktobru vratila na posao, jedan od mojih kolega me je upitao, da li sam ja nova u kompaniji. Odgovorila sam mu da tu radim već šest godina", kroz smeh priča srećna mama. Nikol se udala 2012. godine za Garija koji je vozač kamiona, a ubrzo nakon venčanja ona se pridružila "Slimming World" programu kako bi izgubila na svojoj težini, ali je ubrzo ostala trudna."Bili smo srećni i zadovoljni mladenci, jeli smo dosta hrane i pili dosta piva sa prijateljima. I za vreme posla su restorani brze hrane bili u blizini, pa sam jela kalorične obroke sa slaninom za doručak i pitu u vreme ručka. Bio je to period mog života kada sam jela gomilu nezdravih stvari koje i drugi ljudi konzumiraju, ali ja sam zbog toga dobila dosta na svojoj težini." "Krenula sam sa programom "Slimming World" kako bih živela zdravije i kako bih dobila bebu. Izgubila sam par kilograma i nakon toga ubrzo sam saznala da sam ostala u drugom stanju. Bila sam presrećna zbog toga, ali bila sam dosta zabrinuta zbog svoje težine," rekla je Nikol. "Morala sam da idem na dosta dodatnih testova i shvatila sam da tokom trudnoće moram da redukujem svoju težinu i da obratim pažnju na ishranu. Pred sam kraj sam bila u stanju da ignorišem svoju želju za McDonald's sladoledima i šejkovima", dodaje ona. "Tokom trudnoće sam nastavila sa programom "Slimming World", ali nekoliko nedelja pre porođaja sam fokus stavila isključivo na ishranu. Nakon devet meseci trudnoće sam donela odluku da ne konzumiram više alkohol i shvatila sam da izlasci i beba ne idu zajedno. Od tada pripremamo hranu i zdravo se hranimo, često jedemo ribu i povrće." "Nakon porođaja sam bila jako iscrpljena što je i prirodno, ali sam imala velika kolica za Zaru i tako sam pešačila kilometrima da bih povratila svoju kondiciju. S njom sam povratila i samopouzdanje, a zatim sam nastavila sa svojim treninzima", kaže Nikol.

Nakon 14 meseci novog načina života Nikol je ostvarila svoj cilj i izgubila je 40 odsto svoje telesne težine. "Osećam se potpuno drugačije. Volim svoj sadašnji izgled i svoju težinu, čak su mi se i noge smanjile. Odlazak u šoping me sada raduje zato što znam da mi većina stvari odgovara i lepo stoji. Moj muž Gari kaže da sada ima novu ženu. Najbolja stvar u svemu tome je što mi je sada majčinstvo mnogo lepše. Kada idem sa bebom u šetnju, ili kada jurim za njom, ne moram da brinem da li ću se umoriti”, dodala je Nikol. "To što nisam bila prepoznata od strane kolega je bio veliki šok za mene, ali svakako mi je to imponovalo. Vratila sam se nazad na posao sa skraćenim radnim vremenom koje mi omogućava dosta slobodnog vremena za Zaru, ali u svakom slučaju sam sigurna da ću imati vremena za moje nedeljne treninge, kojih se nikada neću odreći", potvrđuje ova mama."Gari i ja definitivno planiramo još dece, ali ne u bliskoj budućnosti. Sada kada uživam u svojoj vitkosti, pomisao da sam ponovo trudna je malo zastrašujuća i pored toga što si tada deblji iz pravih razloga. Ali barem znam da ću imati zdravu trudnoću i da će mi lepše stajati trudnička garderoba", završava svoju priču Nikol.Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Višak kilograma bez griže savesti: Kim Kardašijan uživa u trudnoći (FOTO)Mama u bikiniju: Fotografija koju je lajkovalo skoro pola miliona žena (FOTO)Postporođajni kilogrami: Mršavljenje bez dijeteNutricionistkinja Džuli: Istina o (ne)savršenom telu nakon porođaja (FOTO)9 saveta kako da se previše ne ugojite u trudnoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track