SLANA ZIMNICA: Kako se sprema kisela peglana paprika
Foto: Profimedia

NAJBOLJI DOMAĆI RECEPTI

SLANA ZIMNICA: Kako se sprema kisela peglana paprika

Žena -

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Idealan recept za sve one koji za zimnicu mogu da odvoje vrlo malo vremena... Ova paprika se lako sprema i može da stoji celu zimu.Sastojci:10 kg očišćene paprike400 g šećera250 g soli100 g esencije1 vinobran1 g konzervansaPriprema:Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju. Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji. Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera. Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst). Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći. Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje

Recepte piše: Marija JakobSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Krompir pečen u rerni sa dodatkom susama i paprikeLaki letnji recepti: pileći ražnjići sa paprikama, krompirom i parmezanomPikantno toplo predjelo: paprike punjene feta siromSlana zimnica: recept za paprike sa belim lukomSlana zimnica: recept za paprike punjene kupusom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track