PROFESIONALNA SPONZORUŠA: Dobila 5 godina zatvora jer uživa u seksu s oženjenim muškarcima
Foto: Profimedia

Bez stida

PROFESIONALNA SPONZORUŠA: Dobila 5 godina zatvora jer uživa u seksu s oženjenim muškarcima

Žena -
Mlada devojka je sama otkrila da joj je njen stariji ljubavnik, koji je bio povezan s Crvenim krstom osigurao život na visokoj nozi. Naravno da je njeno priznanje naštetilo njenom ali i ugledu ljubavnika, kao i humanitarnoj organizaciji

Pre četiri godine, sa svega 19, jedna devojka je samostalno ukaljala reputaciju dobrotovornih organizacija u Kini. Postala je jedna od najzloglasnijih žena u zemlji i istovremeno ukazala na kulturu savremenih ljubavnica.Pre nekoliko dana, ta ista devojka, danas 24-godišnja Guo Mejmej, čije je ime poslednjih godina sinonim za nemoralnu poteru za novcem, ponovo se pojavila na naslovnicama svih vodećih novina u zemlji. Naime osuđena je po svim tačkama optužnice da je vodila ilegalnu kockarnicu, pa je dobila zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.Kao tinejdžerka, 2011. godine, Guo Mejmej je uzrokovala jedan od najvećih skandala u doba društvenih medija kad je nekome zapeo za oko njen korisnički nalog na Weibou (popularnoj društvenoj mreži u Kini), gde je navela da je 'Komercijalna glavna menadžerka Crvenog krsta u Kini - što je jedna od najvećih dobrotvornih organizacija, koju uz to finansira država.

Fotografije na njenom 'Guo Mejmej Bejbi' profilu pokazivale su pak mladu devojku koja vozi beli Maserati i hvali se kolekcijom dizajnerskih torbica. Ipak to nije bilo čudno, jer je delovala kao tek jedna u nizu kineskih potomaka novopečenih bogataša.Guo Mejmej nije bila zaposlena u Crvenom krstu, a definitivno nije imala ni bogato zaleđe. Dolazila je iz skromne porodice, tačnije živela je sa samohranom majkom koja je radila kao maserka stopala, dok je više članova njene porodice(uključujući i oca) bilo poznato policiji i imalo dosije. Mnogi su upravo zato smatrali da je povezana s korupcijom.Ali ono što je usledilo mnoge je šokiralo. Mlada devojka je sama otkrila da joj je njen stariji ljubavnik, koji je bio povezan s Crvenim krstom osigurao život na visokoj nozi. Naravno da je njeno priznanje naštetilo njenom ali i ugledu ljubavnika, kao i humanitarnoj organizaciji. Svejedno, tokom sledećih četiri godine, kineska 'material girl' svako malo se pojavljivala u kineskim medijima, jer uprkos tome što je pratila kontroverza, stekla je celu vojsku onlajn sledbenika koje je fascinirala ova hrabra mlada žena koja je bez imalo srama progovorila o svom životu.Ničeg se ne stidi, a to dušebrižnici nisu mogli da podnesu2013. godine objavila je na Weibo profilu fotografiju na kojoj je držala 760.000 dolara vredne čipove za kockanje. Tako je još jednom potvrdila da je u potrazi za bogatstvom i da joj nije neprijatno što održava veze s bogatim muškarcima koji joj plaćaju za seks.Nakon što je uhapšena prošle godine i optužena da je s dečkom vodila ilegalnu kockarnicu, otvoreno je priznala na televiziji: "Mnogi muškarci žele da spavaju samnom, bez obzira na cenu".Za mnoge ona predstavlja razbludnu stranu modernog kineskog društva: prostituciju, korupciju i nemoral, a takođe ne prestaje da šokira činjenica da otvoreno priča o svemu, pa je prva koja je javno progovorila o nečemu za šta se već dugo zna da postoji u kineskoj kulturi, samo što se niko ne usuđuje javno ni da spomene tu temu.

A istina je da je kultura ljubavnica duboko ukorenjena u Kini, i da bogati muškarci redovno skrbe za svoje puno mlađe ljubavnice. Devojke su obasipane lukuznim poklonima, automobilima i kućama, a u visoko pozicioniranim krugovima gotovo kao da se očekuje od muškarca da ima ljubavnicu, jer to ukazuje na njegovu moć.Isto tako mnoge devojke žude za tim da postanu ljubavnice, od kojih se obično očekuje da budu tihe, što su, tradicionalno, uvek i bile.U savremenoj Kini žene se takođe podstiču da se udaju zbog novca, kako bi mogle da se nose s realnostima ekonomske situacije, jer na tržištu većina ne prođe dobro, s obzirom da se na poslovima preferiraju muškarci.Najverovatnije je stoga sudbina Guo Mejmej na sudu bila zapečaćena i pre nego što je završeno suđenje (na kojem je opovrgla vođenje ikakve kockarnice), jer je od nje trebalo da se napravi primer za druge mlade žene - da se vrate tamo 'gde im je mesto', tačnije da tiho i skromno čekaju svoje moćne ljubavnike kod kuće.

A na društvenim mrežama, njeni brojni obožavaoci(pre nego što su joj suspendovali profil na Weibou, imala je dva miliona pratilaca), ljutito komentarišu presudu rečima da je ona tek dete koje je dospelo u zamku čudovišta i da bi s njom trebali 'odležati' i oni koji su joj plaćali za seks, a kojima niko ne sudi.Bez bogatog zaleđa i porodice na visokim pozicijama, njen izgled i šarm bili su sve karte s kojima je mogla da igra, a ona je odlučila da zaslužuje standard kakav nikad sebi ne bi mogla da priušti tradicionalnim radom. Njen izlazak u javnost učinio je najomarženijom ženom Kine - neko od koga su tradicionalisti želeli da naprave primer. A u tome im je, čini se, pomoglo kinesko sudstvo.(Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track