BUBULJICE SU ZNAK UZBUNE: Evo u čemu je problem kad se pojave na licu!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

BUBULJICE SU ZNAK UZBUNE: Evo u čemu je problem kad se pojave na licu!

Žena -
Kad se pojave na nosu onda je stres najčešće okidač!

Bubuljice na našem licu često nam ukazuju na mnogo teže probleme, od onih estetskih.

1. Bubuljice na bradiAkne na ovom delu govore o hormonskim promenama u telu, a kod žena mogu ukazivati i na početak ciklusa. Redukcija ishrane može pomoći. Odreći se masnih proizvoda, a umesto toga ubaciti dosta proteinskih proizvoda.

2. Bubuljice na slepoočniciČest uzrok akni u ovom delu je kontakt sa proizvodima za kosu. Tretmane i šampone treba utrljavati u kosu, ali samo u vrhove. Osobe sa masnom kožom inače su skloni aknama, kada proizvodi i preparati dođu u kontakt sa masnoćom.

3. Bubuljice na uglovima usanaZa ovo je kriva hrana koju jedete! Posebno kisele namirnice kao što su voćni sokovi i sirće. Čak i masna hrana! Ako imaju tendenciju da dobijate akne oko usta, nakon jela koristite krpu.4. Bubuljice na obrazuNemojte se rukama naslanjati na obraze. Osim toga, bakterije na mobilnom telefonu mogu biti krivci.

5. Bubuljice na nosuOvde je stres, najčešće, okidač! Stoga temeljno čišćenje kože od posebne je važnosti u stresnim vremenima. Nedostatak vitamina B može takođe biti uzrok nastajanja bubuljica na nosu.

6. Bubuljice na čeluAkne na čelu su posebno uporne! Razlog tome, u mnogim slučajevima, čini probavni sistem. Mnogo šećera i masti podstiče nastanak akni. Problemi sa bešikom, takođe mogu uticati na vašu kožu.

http://new.likemag.com/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track